• <Läs mer på Intel.com

Intel® Data Protection Technology med AES-NI och Secure Key

Intel® AES-NI (Intel® Advanced Encryption Standard New Instructions) ger ett snabbt, prisvärt dataskydd och förbättrad säkerhet

Vad är det?

Intel® AES-NI är en ny instruktionsuppsättning för kryptering som förbättrar AES-algoritmen (Advanced Encryption Standard) och accelererar datakrypteringen i Intel® Xeon® processorfamiljen och Intel® Core™ processorfamilj.

Intel® AES-NI består av sju nya instruktioner som tillsammans ger din IT-miljö ett snabbare, mer prisvärt dataskydd och förbättrad säkerhet. Det är nu möjligt med genomgripande kryptering inom helt nya områden.

Intel® AES-NI

Intel® Advanced Encryption Standard New Instructions

intel aes new instructions

Fördelar med Intel® AES-NI (Intel® AES New Instructions)

Kryptering rekommenderas ofta som det bästa sättet att skydda verksamhetskritiska data, och AES är den mest allmänt använda standarden för att skydda nätverkstrafik, personliga data och företags it-infrastrukturer.

Till följd av den senaste tidens framsteg inom datoranvändning i molnet lämnar allt mer personlig eller verksamhetskritisk information den traditionella it-miljön. Då är det avgörande med en mer allmänt användbar och säker krypteringsstandard som AES och en accelerationsmekanism som Intel® AES-NI.

Krypteringsstandarden AES används ofta för att skydda nätverkstrafik, personliga data och företagets it-infrastrukturer, och med hjälp av Intel® AES-NI kan AES-krypteringen accelereras. Med sådana robusta, prisvärda och flexibla metoder kan Intel® AES-NI hjälpa ditt företag att ligga steget före de växande hoten.

Så här fungerar det

Med hjälp av Intel® AES-NI kan körningen av AES-applikationen stärkas och accelereras genom att avancerade understeg till AES-algoritmen införs i maskinvaran.

Med de sju nya instruktionerna som utgör Intel® AES-NI går kryptering och dekryptering snabbare samtidigt som nyckelgenerering och matrisbearbetning förbättras. Dessutom underlättas så kallad Carry-less Multiplication (CLMUL).

Detta minimerar problem med programprestanda som ofta uppstår med traditionell kryptografisk bearbetning och förbättrar säkerheten genom att ta itu med sidokanalsattacker mot AES i samband med traditionella programvarumetoder för registersökningar.

Kombinerat mervärde: Intel® Data Protection Technology med AES-NI och Secure Key

Kryptografi är grunden för dataskydd, och kryptografi är baserat på:

    1. Bra algoritmer, dvs. AES, och
    2. Bra nycklar, dvs. bra slumptalssiffror.

Intel® AES-NI och Intel® Secure Key Instructions >

Intel® Digital Random Number Generator (DRNG) >

Mer information

Så här skyddar Intel® AES-NI dina data

video icon

Intel® AES-NI offers new instructions that speed up enterprise encryption and offer better performance, security, and more.

Se demo >

Dataskydd

Covers Intel® AES New Instructions, its usage models, performance improvements, and cryptographic libraries.

Läs faktabladet >