Den webbläsarversion som du använder rekommenderas inte för den här webbplatsen.
Du bör uppgradera till den senaste versionen av webbläsaren genom att klicka på någon av följande länkar.

Levererar snabbt dataskydd och datasäkerhet till rimligt pris

Vad är det?

Intel® AES New Instructions (Intel® AES NI) är en ny instruktionsuppsättning för kryptering som förbättrar AES-algoritmen (Advanced Encryption Standard) och accelererar datakrypteringen i Intel® Xeon® processorfamiljen och Intel® Core™ processorfamiljen.

Intel® AES-NI består av sju nya instruktioner som tillsammans ger din IT-miljö ett snabbare, mer prisvärt dataskydd och förbättrad säkerhet. Det är nu möjligt med genomgripande kryptering inom helt nya områden.

Kombinerat mervärde: Intel® Data Protection Technology med AES-NI och Secure Key

Kryptografi är grunden för dataskydd, och kryptografi är baserat på: 

1. Bra algoritmer, dvs. AES, och 

2. Bra nycklar, dvs. bra slumptalssiffror.

Intel® AES-NI och Intel® Secure Key Instructions >

Intel® Digital Random Number Generator (DRNG) >

 

Därför är Intel® AES-NI viktigt

Kryptering rekommenderas ofta som det bästa sättet att skydda verksamhetskritiska data, och AES är den mest allmänt använda standarden för att skydda nätverkstrafik, personliga data och företags it-infrastrukturer.

Till följd av den senaste tidens framsteg inom datoranvändning i molnet lämnar allt mer personlig eller verksamhetskritisk information den traditionella it-miljön. Då är det avgörande med en mer allmänt användbar och säker krypteringsstandard som AES och en accelerationsmekanism som Intel® AES-NI.

Krypteringsstandarden AES används ofta för att skydda nätverkstrafik, personliga data och företagets it-infrastrukturer, och med hjälp av Intel® AES-NI kan AES-krypteringen accelereras. Med sådana robusta, prisvärda och flexibla metoder kan Intel® AES-NI hjälpa ditt företag att ligga steget före de växande hoten.

Med hjälp av Intel® AES-NI kan körningen av AES-applikationen stärkas och accelereras genom att avancerade understeg till AES-algoritmen införs i maskinvaran.

Med de sju nya instruktionerna som utgör Intel® AES-NI går kryptering och dekryptering snabbare samtidigt som nyckelgenerering och matrisbearbetning förbättras. Dessutom underlättas så kallad Carry-less Multiplication (CLMUL).

Detta minimerar problem med programprestanda som ofta uppstår med traditionell kryptografisk bearbetning och förbättrar säkerheten genom att ta itu med sidokanalsattacker mot AES i samband med traditionella programvarumetoder för registersökningar.

Mer information

Relaterade videor