Den webbläsarversion som du använder rekommenderas inte för den här webbplatsen.
Du bör uppgradera till den senaste versionen av webbläsaren genom att klicka på någon av följande länkar.

Få snabbare prestanda för krävande företagsapplikationer

Med Intel® Hyper-Threading Technology (Intel® HT Technology)1 används processorns resurser mer effektivt genom att flera trådar kan köras på varje kärna. Med tekniken ökar även processorns kapacitet och helhetsprestandan för mångtrådig programvara förbättras.

Intel HT Technology finns för Intel® Core™ processorfamiljen, Intel® Core™ M processorfamiljen och Intel® Xeon® processorfamiljen. Genom att kombinera en av dessa Intel® processorer och chipset med ett operativsystem och BIOS med funktioner för Intel HT Technology kan du:

 • Köra flera avancerade program samtidigt utan att datorn saktar ned
 • Göra systemen säkrare, mer effektiva och mer hanterbara utan att inverka på produktiviteten
 • Skapa utrymme för framtida företagstillväxt och nya lösningar

Avancerad grafik utan kompromisser

Intel HT Technology gör det till exempel möjligt att skapa, redigera och konvertera grafiktunga filer samtidigt som antivirusprogram och andra program körs i bakgrunden, utan att prestandan blir lidande.

En effektivare verksamhet med fler aktiviteter

Processorer med både Intel HT Technology och Intel® Turbo Boost Technology (eller Intel® Turbo Boost Technology 2.0, som finns på de senaste Intel Core processorerna) ger bättre prestanda, och aktiviteter kan genomföras snabbare. Genom att kombinera teknikerna kan flera trådar bearbetas samtidigt, prestandan anpassas dynamiskt efter arbetsbelastningen och inaktiva kärnor avaktiveras automatiskt. På så vis ökar processorns frekvens på de aktiva kärnorna så att mångtrådiga program får ett ännu större prestandalyft.

Tack vare Intel HT Technology kan företag:

 • Förbättra produktiviteten genom att göra mer samtidigt utan att det går långsammare
 • Få snabbare svarstider för internet och e-handelsprogram, och på så sätt förbättra kundupplevelsen
 • Öka antalet transaktioner som kan bearbetas samtidigt
 • Använda befintlig 32-bitars programteknik och samtidigt behålla beredskapen för framtida 64-bitarsteknik

Bedöma systemets beredskap

Intel HT Technology är tillgängligt på en rad bärbara datorer, stationära datorer, servrar och arbetsstationer. Håll utkik efter system med Intel HT Technology-logotypen och fråga återförsäljaren om Intel HT Technology används på systemet.

Systemkrav1

 • En processor med funktioner för Intel HT Technology
 • Chipset anpassat för Intel HT Technology
 • System-BIOS anpassat för Intel HT Technology
 • Operativsystem anpassat/optimerat för Intel HT Technology

 

Produkt- och prestandainformation

1

Tillgängligt på utvalda Intel® Core™ processorer. Kräver ett system med Intel® Hyper-Threading Technology (Intel® HT Technology) aktiverat. Fråga tillverkaren av din dator. Prestandan varierar beroende på vilken maskinvara och programvara som används. För mer information inklusive detaljer om vilka processorer som har stöd för HT Technology, gå till www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/hyper-threading/hyper-threading-technology.html.