• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Intel® IPT (Intel® Identity Protection Technology)

Förbättra säkerheten och förhindra obehörig åtkomst

En extra, maskinvarubaserad skyddsbarriär

Om du ska kunna skydda din identitet och verksamhetsinformation i molnet behövs stark autentisering, allra helst med grund i maskinvara. Maskinvarubaserad autentisering anses generellt av experterna vara effektivare än bara programvaruskydd.

Välj datorer och andra enheter med inbyggd tvåfaktorautentisering som inte går att manipulera och som finns i nya Intel® Core™ vPro™-processorer. Med Intel® Identity Protection Technology (Intel® IPT)1 kan du förbättra säkerheten så att obehörig åtkomst till viktiga konton, både företagets och privata, förebyggs. Samtidigt är kostnaden lägre än för traditionella maskinvarulösningar. Det är dessutom ett enkelt sätt för webbplatser och företag att validera att användaren loggar in från en betrodd dator.

Så här fungerar Intel® Identity Protection Technology

Intel IPT med engångslösenord (OTP)

Med Intel IPT skyddar du nätverk och åtkomst till webbplatser genom att företaget får flera sätt att validera att det är en användare, och inte skadlig programvara, som loggar in från en betrodd plattform. Ett alternativ är med engångslösenord, där ett unikt lösenord på sex siffror skapas var 30:e sekund av en inbäddad processor. Utomstående kan inte ändra i lösningen och den fungerar isolerat från operativsystemet.1 Eftersom inloggningsinformationen är skyddad inne i chipset är det dessutom skyddat från skadlig programvara och kan inte tas bort från datorn.

Läs mer om Intel IPT med OTP >

Intel IPT med infrastruktur för PKI (offentlig nyckel)

Det andra åtkomstskyddet med Intel IPT är infrastrukturen för offentlig nyckel (PKI – Public Key Infrastructure). Företag som redan använder infrastrukturer för offentlig nyckel till att skydda åtkomstpunkterna kan ha ännu större nytta av Intel IPT med PKI. Med den här tekniken bäddas ett PKI-certifikat in i chipset, på liknande sätt som engångslösenordet. Med Intel IPT med infrastruktur för offentlig nyckel får du säkerhet på maskinvarunivå som kan bespara företaget kostnaderna för traditionella smartkort och tokenlagring.

Ta reda på hur Intel IPT med infrastruktur för offentlig nyckel förbättrar skyddet mot skadlig programvara >

Skyddad transaktionsvisning

Förutom att webbplatser och åtkomstpunkter i nätverk skyddas omfattar Intel IPT krypterad I/O-teknik som kallas skyddad transaktionsvisning. Med den här tekniken skapas ett säkert fönster där användaren skriver in data genom att klicka med musen istället för att trycka på tangentbordet. Det fungerar tillsammans med engångslösenordet och infrastrukturen för offentlig nyckel i Intel IPT. Du bekräftar användarnärvaro, verifierar transaktioner och skyddar uppgifterna som visas på skärmen, så att de inte kan samlas in, genom att först skapa en säker pin-kod innan informationen släpps.

Ta reda på mer om Intel IPT med skyddad transaktionsvisning >

Intel IPT med närfältskommunikation (NFC)

Den här tekniken är tillgänglig på utvalda Intel-inspirerade Ultrabook™-enheter. Med Intel IPT med NFC-teknik skapas en tvåfaktorautentisering mellan en Ultrabook™ och ett NFC-aktiverat kredit- eller id-kort. Kreditkortet eller id-kortet har ett inbäddat chip som innehåller information om användarens kreditkort eller identitet och som kan kopplas till hans eller hennes Ultrabook. Det kan också vara en säker och enkel metod att skicka information.

Se hur NFC fungerar >

Intel® IPT (Intel® Identity Protection Technology)

Tryck-och-betala-säkerhet

video icon

Jeff Kataoka visar säkrare och snabbare betalning med NFC-teknik.

Se hur tekniken fungerar i praktiken >

Produkt- och prestandainformation

open

1. Inget system kan tillhandahålla absolut säkerhet under alla omständigheter. Kräver ett Intel® Identitetsskyddsteknologi-aktiverat system (Intel® IPT, Identity Protection Technology) är aktiverat, inklusive en andra eller högre generationens Intel® Core™ processor, aktiverat chipset, inbyggd programvara och program, samt deltagande webbplats. Fråga tillverkaren av ditt system. Intel antar inget ansvar för förlorade eller stulna data och/eller system eller några resulterande skador. Läs mer på http://ipt.intel.com.