4K Film förekommer överallt, vilket gör det viktigare och roligare att skapa och visa film än någonsin tidigare. Med Intel® Quick Sync Video ägnar du några klickningar istället för timmar åt att redigera, konvertera och dela dina filmklipp hemma och online – så dina filmer väntar på dig istället för tvärtom.

Med Intel Quick Sync Video hanteras media separat genom Intel® Graphics Technology, vilket gör det snabbt och enkelt att hantera media och att skapa och konvertera film. Med den här tekniken kan du skapa och redigera 3D-videor, och konvertera videor som sedan kan spelas upp på bärbara mediespelare eller laddas upp så att dina vänner kan titta på dem.

Visa demo om Intel® Quick Sync Video

Filmmaterial brukar komprimeras och kodas i ett speciellt format när det lagras på hårddiskar, dvd-skivor, videokameror, mobiltelefoner eller medieenheter. När du vill spela upp innehållet, lägga upp det online eller kopiera det till din telefon måste det först avkodas och sedan kodas om i ett nytt format. Den processen är både resurs- och tidsintensiv. Intel Quick Video Sync använder de särskilda mediehanteringsfunktionerna som finns i Intel® Graphics tekniken för att avkoda och koda snabbt, samtidigt som processorn kan slutföra andra åtgärder, vilket ger utmärkt övergripande prestanda och respons.

För utvecklare

Optimera dina program för Intel Quick Sync Video.

Ta reda på hur du gör det med Intel® Media Server Studio, Intel® Media SDK-klientlösningar.