• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Dela filmer på ett ögonblick med Intel® Quick Sync Video

Skapa, redigera och dela filmer på ett ögonblick

Ägna några klickningar i stället för timmar till att redigera, konvertera och dela videoklipp, hemma och på internet – med Intel® Quick Sync Video väntar dina videoklipp på dig, i stället för tvärtom.

Vad är Intel® Quick Sync Video?

Intel Quick Sync Video, som finns inbyggt i Intel® Core™ processorer1 med Intel® Graphics, använder de särskilda mediehanteringsfunktionerna i Intel Graphics tekniken, så att det går snabbare och lättare att skapa och konvertera filmmaterial. På ett ögonblick kan du skapa dvd- och Blu-ray*-skivor, skapa och redigera 3D-film, konvertera 2D-filer till 3D och konvertera film för bärbara mediespelare och för att lägga upp på sociala nätverksplatser.

17 gånger snabbare videooptimering

Optimera en film för en social mediewebbplats 17 gånger snabbare med en ny Ultrabook™ med en 4:e generationens Intel® Core i5-4200U processor med Iris™ Graphics2 i stället för en fyra år gammal bärbar dator med en Intel® Core™2 Duo processor.3

Visa demo om Intel® Quick Sync Video >

Se på film

Film finns överallt och att skapa och titta på film är roligare än någonsin.4 Men det kan ta tid att arbeta med filminnehåll och konvertera det för olika bruk. Med Intel Quick Sync Video minskas väntetiderna avsevärt.

Visuell teknik – demo

Se vad som gör filmbearbetningen så snabb på en Intel Core processor.

Se demo >

Så här fungerar det

Filmmaterial brukar komprimeras och kodas i ett speciellt format när det lagras på hårddiskar, dvd-skivor, videokameror, mobiltelefoner eller medieenheter. När du vill spela upp innehållet, bränna det på en dvd- eller Blu-ray*-skiva eller kopiera det till din telefon måste det först avkodas och sedan kodas om i ett nytt format. Den processen är både resurs- och tidsintensiv. Intel Quick Video Sync använder de särskilda mediehanteringsfunktionerna som finns i Intel Graphics tekniken för att avkoda och koda betydligt snabbare, samtidigt som processorn kan slutföra andra åtgärder, vilket förbättrar datorns övergripande prestanda och responsivitet.

För utvecklare

Optimera dina program för Intel Quick Sync Video.

Ta reda på hur du gör det med Intel® Media SDK >

Intel® Quick Sync Video

Produkt- och prestandainformation

open

1. Tillgängligt på utvalda Intel® Core™ processorer. Se ark.intel.com för mer information.

2. Iris är ett varumärke som tillhör Intel Corporation i USA och/eller andra länder.

3. Measured on OEM system using CyberLink MediaEspresso* 6.7 - to convert a 6 minute, ~1GB, 1920x1080p, 23738 kbps, MOV video file that one would have obtained from an iPhone 4S. The file is transcoded to a smaller 640x360, H.264, .MP4 file for reduced file size during internet transfers or for viewing on a portable device with lower resolution such as an iPod.

4. eMarketer.com