Ultra HD-video finns överallt, och det är viktigare och roligare än någonsin tidigare att skapa och se på film. Ägna några klickningar i stället för timmar till att redigera, konvertera och dela videoklipp, hemma och på internet – med Intel® Quick Sync Video väntar dina videoklipp på dig, i stället för tvärtom.

Med Intel® Quick Sync Video hanteras media separat genom Intel® Graphics Technology, vilket gör det snabbt och enkelt att hantera media samt att skapa och konvertera film. Med den här tekniken kan du skapa och redigera 3D-videor, och konvertera videor som sedan kan spelas upp på bärbara mediespelare eller laddas upp så att dina vänner kan titta på dem.

Visa demo om Intel® Quick Sync Video

Filmmaterial brukar komprimeras och kodas i ett speciellt format när det lagras på hårddiskar, dvd-skivor, videokameror, mobiltelefoner eller medieenheter. När du vill spela upp innehållet, lägga upp det online eller kopiera det till din telefon måste det först avkodas och sedan kodas om i ett nytt format. Den processen är både resurs- och tidsintensiv. Intel® Quick Sync Video använder de särskilda mediehanteringsfunktionerna som finns i Intel® Graphics Technology för att snabbt avkoda och koda, samtidigt som processorn kan slutföra andra åtgärder vilket ger utmärkt övergripande datorprestanda och respons.

För utvecklare

Optimera dina program för Intel® Quick Sync Video.

Lär dig hur det går till med Intel® Media Server Studio och Intel® Media SDK klientlösningar