Snabb åtkomst till de filer och program du använder mest

Intel® Smartresponsteknik är en funktion i Intel® Rapid lagringsteknologi (Intel® RST) som möjliggör antingen två diskar – SSD till lägre kostnad, liten kapacitet som används i samband med en HDD-enhet till lägre kostnad, hög kapacitet – eller en SSHD-disk (solid state hybrid disk) för att tillhandahålla en högpresterande, ekonomisk lagringslösning.

För lagringslösningar med två diskar känner Intel Smartresponsteknik igen och lagrar automatiskt dina mest använda program och data på SSD-enheten, samtidigt som du får full åtkomst till den stora lagringskapaciteten på en HDD. Du kan skapa, arbeta och spela snabbare än någonsin utan att betala mer för en större SSD-disk som lagrar hela ditt digitala bibliotek.

SSHD-enheter är en ny typ av HDD med SSD-enhetens inbyggda prestanda. Intel Smartresponsteknik ökar SSHD-prestandan genom att informera disken om vilka data du använder mest så att de kan lagras på den inbyggda SSD-disken.

Så här fungerar det

Intel Smartresponstekniky cachelagrar de I/O-block som har störst nytta av accelerationen på SSD:n – till exempel de program, de spel och den OS-data du använder mest. Funktionen skiljer mellan data som används ofta eller har högt värde – till exempel program-, användar- och uppstartsdata – och data som har lågt värde, till exempel data som används av bakgrundsuppgifter. Data som har lågt värde erbjuder vanligtvis inga responsivitetsfördelar och sparas därför inte i cacheminnet. Den här åtskillnaden mellan olika typer av data gör att det tillgängliga cacheminnet kan utnyttjas mer effektivt och att optimal steady-state-prestanda kan upprätthållas även om systemet stängs ner eller startas om.

Enkel att installera. Enkelt att använda

Om du har en dator med bara en HDD-enheter som använder Intel Rapid lagringsteknologi behöver du bara ansluta en SSD-enhet eller byta ut HDD-enheten mot en SSHD-enhet och aktivera diskaccelerering. Tack vare det användarvänliga gränssnittet är det enkelt att installera och hantera disken. Intel® Smartresponsteknik fungerar med alla SSD-diskar på minst 16 GB – även äldre modeller. Intel Smartresponsteknik fungerar med flertalet SSHD-enheter som har en minimal flash-kapacitet på 8 GB.

 

Mer information

Relaterade videor