Den webbläsarversion som du använder rekommenderas inte för den här webbplatsen.
Du bör uppgradera till den senaste versionen av webbläsaren genom att klicka på någon av följande länkar.

Vissa gränser är till för att överskridas

Intel® Extreme Memory Profile

Med Intel® Extreme Memory Profile (Intel® XMP) kan du överklocka kompatibla DDR3/DDR4-minnen så att prestandan överträffar standardspecifikationerna. Det är utformat för att förbättra spelfunktioner som finns inbyggda i datorer utrustade med Intel® teknik. Om du gillar överklockning och vill pressa fram så mycket av din dators prestanda som möjligt är minnen baserade på Intel XMP precis vad du behöver för att krossa motspelarna – utan att ens anstränga dig.1

Så här fungerar Intel XMP

Fördefinierade och testade Intel XMP-profiler kan läsas in via BIOS eller ett särskilt justeringsprogram via datorns operativsystem. Det enklaste sättet att läsa in Intel XMP-profiler är ofta att använda ett justeringsverktyg, vars tillgänglighet beror på den specifika korttillverkaren. Kontakta korttillverkaren för att ta reda på det finns ett justeringsverktyg i ditt system.

Intel® XMP-minne för Intel® Core™ processorer

Intel har utvecklat ett certifieringsprogram för minnesåterförsäljare för att testa sina produkter för kompatibilitet gentemot Intel® Extreme Memory Profile (Intel® XMP). För att visa kompatibla DIMM-minnesmoduler från olika återförsäljare hämtar du Excel-databladet om du vill kunna sortera det, eller PDF:en om du bara vill läsa databladet.

Ladda ned Excel-kalkylbladet >

Visa PDF >

Intel® Extreme Tuning Utility

Släpp loss din potential med Intels senaste Windows*-baserade verktyg för överklockning av upplåsta Intel® Core™ processorer. Tack vare det enkla gränssnittet får du snabb tillgång till nödvändiga funktioner och inställningar så att du kan överklocka din dator maximalt.

Ladda ned >

Funktioner

Fördelar

Flera SPD-profiler (Serial Presence Detect)

Användarna kan välja mellan förinställda och användardefinierade minnesprofiler. En aggressiv profil med korta svarstider kan till exempel användas under krävande spel, medan minnets standardinställningar kan användas för vanliga datoruppgifter hemma, till exempel kontorsprogram eller webbläsning.

SPD-fält för minnesåterförsäljare

Leverantörer av minnesmoduler kan programmera egna funktioner och ge slutanvändarna unika möjligheter.

Enkel överklockning (nybörjare)

Slutanvändarna kan enkelt överklocka sina datorer genom att välja lämplig profil i stället för att behöva ställa in enskilda parametrar i BIOS. Genom att välja standardprofilen kan användaren återställa datorns standardinställning.

Avancerad överklockning (användare på medel-/expertnivå)

Erfarna användare kan ändra specifika SPD-parametrar manuellt i BIOS och spara profilerna (plattforms-/BIOS-specifikt).

Felsäker standardstart

"Första start" med JEDEC-standardinställningen på en dator som stödjer JEDEC-standardspecifikationen för DDR3/DDR4 (dina standardfrekvenser för DDR3/DDR4-minnet), vilket ger grundläggande funktioner. Användaren kan sedan gå till BIOS och ändra inställningarna manuellt eller använda Windows*-baserade Intel® Extreme Tuning Utility.

Produkt- och prestandainformation

1

Varning: Ändring av klockfrekvens och/eller spänning kan: (i) minska systemstabiliteten och livslängden för systemet och processorn; (ii) orsaka att processorn och andra systemkomponenter inte fungerar korrekt; (iii) försämra systemprestandan; (iv) orsaka ökad värmeutveckling och andra skador; samt (v) påverka dataintegriteten i systemet. Intel har inte testat, och ger inga garantier för, processorns funktion utöver dess specifikationer. Intel har inte testat, och ger inga garantier för funktionaliteten hos datorns övriga delar utöver dess standardspecifikationer. Intel ansvarar inte för att processorn, oavsett om den ändrats med avseende på klockfrekvens och/eller spänning eller inte, är lämpad för ett visst bestämt ändamål.