• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Ny plattform för speljätte

Firaxis blir mobilt genom att man optimerar Civilization V* för Ultrabook™-enheter med pekskärm

Firaxis Games Civilization V* är det senaste i en serie populära titlar av Firaxis spelguru Sid Meier. Det är ett spel där två spelare turas om och har fått ett rykte som ett krigsspel för tänkande människor. Spelarna turas om att leda en civilisation från förhistorien in i framtiden genom att etablera bosättningar, leda civila och militära enheter, sköta om matförsörjningen och så vidare. Civilization-serien har lovordats av kritiken och har sålt över 9 000 000 exemplar, så det är verkligen en jätte på marknaden.

Men varför? Det var ju inget fel på det tidigare.

Enligt Dennis Shirk, som producerar Civilization V för Firaxis, var det spelarnas stora entusiasm som gav en möjlighet till förbättringar. Civilization har otroligt detaljerade miljöer och kräver en enorm datorkraft, och de tidigare versionerna av Civilization kunde bara användas på stationära speldatorer. Så är det inte längre.

”Vi ville att våra strategispel skulle kunna användas på ett friare sätt”, säger Marc Meyer, som är UI-ledare. ”Nu kan du sitta i soffan och spela Civ V och är inte bunden till ett skrivbord. Det är fantastiskt för oss. Du ägnar mycket tid åt att tänka när du spelar Civ V. Så det är en stor fördel att kunna ha det bekvämt.”

Efter samarbetet med Ultrabook™-teamet kunde fördelarna bli verklighet. Ultrabook-enheten har utrustats med Intel® HD Graphics inbyggt i 3:e generationens Intel® Core™ i5-processor och Intel® Core™ i7-processor och har nu tillräcklig datorkraft för att kunna återge de mest detaljerade miljöerna i Civ V lika tydligt och klart som på en stationär dator. Och tack vare Ultrabook-enheter med pekskärm och Windows* 8 kommer du också närmare spelet.

”Pekskärmen gör att kommer närmare användaren”, säger Meyer. ”Du rullar kartan på ett annat sätt. När du drar omkring världen på skärmen blir det mer inlevelsefullt med en Ultrabook-enhet.”

När du sitter och spelar länge är det skönare att kunna göra det i soffan eller i älsklingsfåtöljen och dessutom blir det lättare att hantera själva spelet. ”Du kan spela på en stationär dator i en timme”, säger Shirk. ”Sedan kan du ta med din Ultrabook-enhet på tåget och fortsätta spela. Du kan spara spelet, och när du kommer hem igen är det bara att slänga sig i soffan eller sätta sig vid skrivbordet och spela lite till.”

Med hjälp av teknikerna på Intel har Firaxis-teamet tagit ett jättekliv för att optimera Civ V specifikt för den nya Ultrabook-enheten.

Civilization V* – Tillhörande material

”Ultrabook™ enheten är en enhetlig plattform och vi har optimerat för det. Lägg till pekfunktion och det blir en mycket övertygande lösning – Civ V på en Ultrabook™ enhet med pekfunktioner är fantastiskt.”

– Tim Kipp, Systems Lead, Firaxis

Handla det perfekta systemet

Handla nu >