Den webbläsarversion som du använder rekommenderas inte för den här webbplatsen.
Du bör uppgradera till den senaste versionen av webbläsaren genom att klicka på någon av följande länkar.

Ta kontroll över systemet och skaffa dig extrema spelprestanda

Extrema Prestanda. Oöverträffad Överklockning.

Överklockning gör att processorn kan prestera utöver processorspecifikationer, RAM-minne och moderkort och plocka fram den kraft du behöver för ditt spelande. Nyckeln är att bibehålla låga spänningsnivåer och temperaturer.

De nya, upplåsta Intel® processorerna ger dig större flexibilitet så att du kan byta multipel i processorkärnan – en kraftfull, extra “spak” som styr din överklockning. Den här funktionen, tillsammans med andra överklockningsinställningar på plattformen, ger dig flexibla verktyg så att du kan finjustera systemet efter dina behov. Nu finns det inga gränser för flexibel överklockning.

Intel® Core™ i7 Processor Extreme Edition Olåst

Besegra allt motstånd med en upplåst, kraftfull och kompromisslös processor.1 Tack vare en kombination av smarta funktioner, bland annat Intel® Turbo Boost Technology 2.02, Intel® Hyper-Threading Technology3 och överklockning, är Intel® Core™ i7 processorn Extreme Edition både flexibel och förkrossande stark. Det här är det ultimata vapnet som ger oslagbara spelprestanda.

Läs mer om Intel Core i7 processor Extreme Edition >

Intel® Core™ i7 Processor Olåst

Frigör din potential med en Intel® Core™ i7 processor, som ger förstklassiga prestanda åt dina mest krävande uppgifter. Genom att aktivera överklockning får du valfriheten att själv välja systeminställningar. Oavsett om det handlar om kraftfull multimedia eller multitasking får du uppleva helt nya prestandanivåer på datorn.

Läs mer om Intel Core i7 processorn >

 

Intel® Core™ i5 Processor Upplåst

Vår mest populär familjemedlem är nu upplåst. Den mycket smarta Intel® Core™ i5 processorn har fantastiska prestanda och otrolig grafik. Ge datorn automatiskt en energikick när du som bäst behöver den med Intel® Turbo Boost Technology 2.0.2 Njut av spel, filmer och bilder utan avbrott och med grafikförbättringar inbyggda i processorn, utan att behöva skaffa dig mer maskinvara.4 Gör dig redo för helt nya datorupplevelser.

Läs mer om Intel Core i5-processorn >

Överklockning i tre enkla steg

Om du har en upplåst Intel® processor kan du börja överklocka direkt. Allt som behövs är tre enkla steg.

Steg 1: Gå till BIOS-skärmen

Vänta på att ett meddelande om BIOS-inställningar visas när du slår på eller startar om datorn. Exakt vad som står i meddelandet kan variera, men det anger vilken tangent som du ska trycka på för att öppna BIOS.

Steg 2: Ändra multipliceraren

Med multipeln kan du finjustera processorinställningarna för minne och moderkort.

Steg 3: Spara dina inställningar

Du kör nu med överklockning och är redo för nya spelupplevelser.

Två Verktyg från Intel® Förenklar Överklockningen

Osäker på vad datorn har under huven? Intel tillhandahåller två verktyg som hjälper dig att börja överklocka datorn och utvalda DDR3/DDR4-minnen.

Det första är Intels senaste Windows*-baserade verktyg för överklockning av upplåsta Intel® Core™ processorer. Ladda ned Intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU) så att du snabbt får tillgång till de funktioner och inställningar du behöver för att överklocka systemet.3 Du kan då enkelt ställa in effekt, spänning, kärn- och minnesinställningar samt andra nyckelvärden i systemet.

Det andra verktyget hjälper dig att överklocka utvalt Intel® baserat DDR3-minne. Utnyttja Intel® Extreme Memory Profile (Intel® XMP) och lägg till ännu ett vapen i din överklockade datorarsenal.

Relaterade videor

Produkt- och prestandainformation

1

Varning: Ändring av klockfrekvens och/eller spänning kan: (i) minska systemstabiliteten och livslängden för systemet och processorn; (ii) orsaka att processorn och andra systemkomponenter inte fungerar korrekt; (iii) försämra systemprestandan; (iv) orsaka ökad värmeutveckling och andra skador; samt (v) påverka dataintegriteten i systemet. Intel har inte testat, och ger inga garantier för, processorns funktion utöver dess specifikationer. Intel har inte testat, och ger inga garantier för funktionaliteten hos datorns övriga delar utöver dess standardspecifikationer. Intel ansvarar inte för att processorn, oavsett om den ändrats med avseende på klockfrekvens och/eller spänning eller inte, är lämpad för ett visst bestämt ändamål.

2

Ett system med Intel® Turbo Boost Technology krävs. Intel Turbo Boost Technology och Intel Turbo Boost Technology 2.0 finns endast tillgängliga på vissa Intel®-processorer. Tala med PC-tillverkaren. Prestanda varierar beroende på maskinvara, programvara och systemkonfiguration. För mer information, gå till www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/turbo-boost/turbo-boost-technology.html.

3

Tillgängligt på utvalda Intel® Core™ processorer. Kräver ett system med Intel® Hyper Threading Technology (Intel® HT Technology) aktiverat. Fråga tillverkaren av din dator. Prestandan varierar beroende på vilken maskinvara och programvara som används. För mer information inklusive detaljer om vilka processorer som har stöd för HT Technology, gå till www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/hyper-threading/hyper-threading-technology.html.

4

Intel® Clear Video HD Technology är inte aktiverat på alla datorer och optimerad programvara kan krävas. Fråga systemtillverkaren. För mer information, gå till http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/visual-technology/intel-visual-technology-consumer.html.