• <Läs mer på Intel.com

Så här laddar du ned musik

Funderar du på att skaffa en ny dator, men är osäker på hur du laddar ned musik till den?

Oroa dig inte.

Det finns flera olika sätt att skaffa ny musik till din dator eller annan enhet så att du kan lyssna på din favoritmusik när du känner för det.

Du har två alternativ:

 1. du kan ladda ned musik direkt på din enhet eller
 2. så kan du använda en strömmande eller molnbaserad tjänst för att lyssna på musik som fungerar som en anpassad radiostation med bara dina favoritlåtar.

Varje metod har sina för- och nackdelar. 

Så här laddar du ned musik

Att ladda ned innebär att uppta utrymme på din enhet, men att det finns tillgängligt oavsett om du är online eller inte. Den här lösningen fungerar bra när du reser eller när du inte har någon pålitlig (eller gratis) Internet-anslutning. Du kan slappna av och njuta av musiken utan att behöva oroa dig för anslutningen.


Ett alternativ för nedladdning av musik är via Xbox Music*, motsvarigheten till iTunes i Windows 8-världen. Det är en fantastisk app och den är enkel att använda också.

Börja med att gå till startskärmen och tryck sedan på musikpanelen. När Xbox Music startar kan du dra från sidan för att se alla alternativ, precis som du skulle göra i alla andra Metro Windows-appar. Leta efter "Toppmusik" och tryck på det. Som standard ser du alla toppsäljande artister, men tryck på "Artister" så kan du välja "Låtar" i stället.

Du kanske tror att du trycker på en låt för att köpa den, men du får upp ett alternativ för strömmande uppspelning. För att köpa den så att du kan lyssna på den oavsett om du har en Internet-anslutning eller inte, drar du inforutan åt höger och en "köp låt"-knapp visas.

Tryck på "köp låt" och om ditt Xbox-konto är klart kan du bekräfta ditt köp. Om inte, skapar du kontot på en minut eller två, anger ett kreditort, din adress och du är klar.

Tryck, lyssna, njut. Enkelt, eller hur?

Så strömmar du musik

Med strömning får du en oändlig spellista och några av de mest populära webbplatserna att strömma musik ifrån är Spotify* och Rdio*. Att kunna lyssna på vad du vill är fantastiskt, men om du inte har en Internet-anslutning går det inte så bra.

För Kindle* kan du använda Pandora-appen om du har ett trådlöst nätverk. På så sätt kan du lyssna på musik medan du läser en e-bok utan att behöva oroa dig för den relativt sätt lilla lagringskapaciteten på Amazon Kindle-enheterna.

På iPad* finns det också ett antal alternativ: Du kan använda iTunes* för att lyssna på köpt musik eller strömma musik direkt från Pandora eller Spotify. Det finns också massor av Internet-baserade radiostationer. Med en app som I Heart Radio* kan du lyssna på dina favoritradiostationer utan mottagare, oavsett om det är ömusik från Miami, indierock från Los Angeles eller jazz från New Orleans.

2 i 1-enheter har ännu fler alternativ. Om du har en Ultrabook™ med Windows* 8 kan du också använda TuneIn Radios* superenkla Win8-app.

TuneIn-panel på startskärmen i Windows* 8

För att hitta Internet-radiostationer med TuneIn, trycker du bara på appens panel från startskärmen:

TuneIns radiojazzkanaler

Välj sedan en favoritgenre eller typ av musik. Tryck på Jazz och du ser massor av olika val – alla gratis, alla live:

TuneIns Radio KUVO Denver

För att lyssna på Denver-baserade jazz RM KUVO, trycker du bara på motsvarande panel och sedan kan du jamma:

 

 

 


En iPhone* fungerar precis som en iPad, så om du är online eller vill använda nätverket kan du använda Pandora, Spotify, Rdio eller Internet-radio. Har du musik nedladdad? iTunes fungerar fantastiskt, särskilt i blandläge.

Om du har en smarttelefon med Android*, är det ungefär samma sak, förutom att det inte finns något iTunes. Du kan i stället använda appar som Double Twist* eller PowerAmp* förutom Pandora, Spotify eller Rdio. Det är lika enkelt och du kan fortfarande använda I Heart Radio om du föredrar det.

Ladda ned och strömma: Du väljer

Om du vill lyssna på musik finns det många bra alternativ, oavsett om du har en smarttelefon, surfplatta eller den senaste Ultrabook 2 i 1-enheten. Lyssna lugnt!

Mer information

Upptäck Ultrabook™-enheter

Jämför processorer, bärbara datorer och 2-i-1-enheter, inklusive Ultrabook™. Hitta din nästa dator idag.

Intels produktsökare >

Köp en Ultrabook™

 • ASUS TAICHI* 21

  Med sina dubbla skärmar får du en bärbar dator när du behöver det och en praktisk pekdator när du vill ha det.

 • Dell XPS* 12

  Delvis bärbar dator. Delvis surfplatta. Denna 12-tums bärbara 2-i-1-datorn med pekfunktion kombinerar en Windows 8-surfplatta med kraften hos en Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Få det gjort på en bärbar dator. Var ett steg före med en pekdator. Visa konkurrenterna vad du har i tältläget. Sätt den längst fram i skyltläge.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Det bästa av två världar: en bärbar dator med full HD och en pekdator. Allt i en enda kompakt och mobil design som är startklar på en gång.

 • Acer Aspire S7*

  Acers tunnaste och lättaste Ultrabook pekdator. Den här datorn är utformad för att hjälpa dig utforska sidor hos dig själv du inte visste att du hade.