• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Så laddar du ned strömmat material

Webbplatser med strömmat material som YouTube* och Vimeo* är bra om du vill markera videoklipp och se dem ofta. Men om du vill filma något för privat användning eller se det senare måste du spara videoklippet på hårddisken. Innan du gör det ska du försäkra dig om att du inte bryter mot några regler. I användarvillkoren för många webbplatser med strömmat material står det att man inte får sprida nedladdade videoklipp. När du är klar ska du se till att köpa en dator där du kan strömma, ladda ned och titta på alla filmer och TV-program som du gillar. Ta en titt i Intels produktsökare för att hitta de bästa alternativen.


Ladda ned film gratis

Tro det eller ej: du kan ladda ned en massa filmer online utan kostnad och helt lagligt. Det finns mängder av allmänt tillgängliga filmer – allt från relativt okända pärlor till älskade klassiker. Börja utforska utbudet genom att gå till Internet Archive. Sedan kan du titta igenom vad som finns på Open Video Project, där du hittar allt från dokumentärer och föreläsningar till historiska filmer.


Ladda ned det bästa från ledande tänkare

TED* (som står för technology, entertainment och design, dvs. teknik, underhållning och design) är en onlineplattform för sändning av globala konferenser och presentationer av olika framstående personer och ledande tänkare inom den digitala världen. Du kan strömma TED-talks från webbplatsen eller ladda ned dem direkt till din dator genom att klicka på knappen ”download” nedanför varje videoklipp på webbplatsen. Du kan välja att ladda ned klippen i låg upplösning, standardupplösning eller hög upplösning. Det finns vissa riktlinjer som du måste följa om du vill lägga upp ett nedladdat TED-talkklipp, men så länge du laddar ned för personligt bruk behöver du inte bekymra dig om det.


Ladda ned videopoddsändningar

Om du vill ta del av många olika tankegångar och åsikter finns det gott om material online som du kan titta på, bland annat videopoddsändningar (kallas även vlogs eller vidcasts) från entreprenörer och småföretagare som du kan få skickade direkt till din inkorg eller som automatiskt laddas ned när de är tillgängliga. När du har hittat en videopoddsändning som du vill se kan du prenumerera på den och använda den metod du föredrar.


Vill du ladda ned strömmat material från Netflix*? Tyvärr

Om du är ute efter programvara (gratis programvara eller betalprogramvara) som du kan använda för att ladda ned strömmade filmer från webbplatser som Netflix* eller Hulu* kommer du att bli besviken. De flesta prenumerationswebbplatser av den typen har särskilda funktioner för att förhindra nedladdning. Om du vill se något du hittar på dessa onlinefilmwebbplatser får du prenumerera eller köpa materialet.


Så för att ladda ned strömmat material måste du alltså göra på rätt sätt och använda rätt programvara. Men det är ännu viktigare att du har en dator som är tillräckligt snabb för att du ska kunna ladda ned utan fördröjningar, och som kan spela upp filmen eller TV-programmet i hög upplösning. I Intels produktsökare kan du ta en titt på olika alternativ och hitta en Ultrabook™, all-in-one-dator eller bärbar dator som passar just dig. Om du har rätt utrustning finns det inget som kan stoppa dig.

Köp en Ultrabook™

 • ASUS TAICHI* 21

  Med sina dubbla skärmar får du en bärbar dator när du behöver det och en praktisk pekdator när du vill ha det.

 • Dell XPS* 12

  Delvis bärbar dator. Delvis surfplatta. Denna 12-tums bärbara 2-i-1-datorn med pekfunktion kombinerar en Windows 8-surfplatta med kraften hos en Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Få det gjort på en bärbar dator. Var ett steg före med en pekdator. Visa konkurrenterna vad du har i tältläget. Sätt den längst fram i skyltläge.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Det bästa av två världar: en bärbar dator med full HD och en pekdator. Allt i en enda kompakt och mobil design som är startklar på en gång.

 • Acer Aspire S7*

  Acers tunnaste och lättaste Ultrabook pekdator. Den här datorn är utformad för att hjälpa dig utforska sidor hos dig själv du inte visste att du hade.