Bärbara datorer är mer än bara trådlösa och portabla stationära datorer. Med rätt inställningar kan du förvandla din bärbara dator till en riktig arbetshäst som kommer att slå dig med häpnad! Visste du till exempel att du kan ansluta din bärbara dator till en stationär bildskärm och få mer plats på skrivbordet? Och om du uppgraderar till en Ultrabook™ med Windows* 8 kan du tilldela båda skärmarna separata visningslägen. Allt du behöver göra för att ansluta din bärbara dator till en bildskärm är att följa instruktionerna nedan. Sen är det klart.

Fördelar med att ansluta din bärbara dator till en bildskärm

Att få en större visning är inte det enda skälet till att ansluta en bärbar dator till en bildskärm. Här är några exempel på andra fördelar.

  • Multitasking–när du ansluter din bärbara dator till en bildskärm kan du dela upp visningen, och kanske titta på en film på bildskärmen samtidigt som du twittrar om den på den bärbara datorn. På så sätt behöver du inte växla fram och tillbaka mellan olika program.
  • Större skärmyta–när du ansluter din bärbara dator till en bildskärm kan du bokstavligen fördubbla din tillgängliga skärmyta. Du kan flytta funktioner mellan skärmarna, så att du inte behöver minimera fönster eller växla fram och tillbaka för att visa två program samtidigt. Den här typen av inställning är användbar i flera situationer, från ren underhållning som att videochatta medan du är på Facebook* till att uppdatera ett kalkylark i jobbet samtidigt som du slår upp faktareferenser på en annan plattform.
  • Fler alternativ i Windows 8 –i Windows 8 kan du välja mellan det traditionella skrivbordet och den nya metromenyn. Men när du ansluter din bärbara dator till en bildskärm kan du faktiskt både äta kakan och ha den kvar genom att köra båda lägena samtidigt.

Tre saker du behöver när du ska ansluta din bärbara dator till en bildskärm

  1. Rätt sorts kabel. När du ansluter en extern bildskärm till din bärbara dator behöver du en kabel mellan de två enheterna. Se till att du köper en bildskärmskabel som matchar uttagen på din bärbara dator och på bildskärmen.
  2. Ange i operativsystemet att du använder en sekundär skärm. Det här gör du enkelt i Windows 8 genom att öppna Enheter i snabbknappsfältet och ställa in att bilden ska projiceras till en andra skärm. På Mac* identifieras anslutningen till en extern skärm automatiskt.
  3. Ställ in skärmarnas orientering. På både PC och Mac kan du välja om du vill att den andra skärmen ska spegla skärmen på den bärbara datorn eller att den andra skärmen ska utöka den första. Öppna Kontrollpanelen på din PC eller Systeminställningar på din Mac.

Det är enkelt att ansluta din bärbara dator till en extern bildskärm, och du kan både få en bättre användarupplevelse och öka din produktivitet. Tänk dig att aldrig behöva växla mellan öppna fönster och de program du kör på den bärbara datorn. Visst låter det bra? Du kan ha mycket nytta av det här enkla förfarandet, och dessutom öka din produktivitet.

Mer information

Windows 8* tech tips

Relaterade videor