• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Flyg från New York till Paris med längre batteritid för din bärbara dator

För bara fyra år sedan hade en bärbar dator en genomsnittlig batteritid på drygt tre timmar. Men med den senaste Ultrabook™-enheten kan du få över tio timmars batteritid.

 

Vad innebär då detta för användaren?

 

Du kan titta på film i flera timmar på enheter med strömsnåla 4:e generationens Intel® Core™-processorer. Du kan till och med se alla Bourne-filmer i sträck medan du flyger från New York till Paris!

 

Minimal energiförbrukning

En anledning till den förbättrade batteritiden1 är att nyare bärbara datorer har mycket bättre strömsparfunktioner än äldre datorer, även om de bara är fyra år gamla.

 

Många nya bärbara datorer, till exempel Ultrabook™ 2 i 1-enheter, som kan användas som surfplatta när du vill och bärbar dator när det behövs, är utrustade med Solid State-diskar, batterier som varar länge och strömsnåla skärmar – allt för att minimera energiförbrukningen.

 

Så oavsett om det är The Hunger Games eller True Blood som du vill sätta tänderna i ska du välja en enhet med längre batteritid – då får du bärbar prestanda som inte saktar ned dig när det gäller jobb, kreativitet eller underhållning.

 

Roliga saker du kan göra med din bärbara dator i farten

Har du någonsin tänkt på allt roligt du kan göra när datorn inte behöver vara kopplad till ett nätuttag? Se hur annorlunda och roligt livet blir med en enhet som hänger med när du är på språng!

 

 • Åk ned till stranden och strömma en hel säsong av din favoritserie.
 • Köp skor online samtidigt som du sitter på kafé med en latte.
 • Dela videoklipp där du hoppar fallskärm i Brasilien med dina kompisar där hemma.
 • Skapa en tecknad filmsnutt från hängmattan i trädgården.
 • Regnig dag på campingplatsen? Stanna kvar i tältet och titta på The Big Bang Theory hela dagen.
 • Kom igång med dina jobbmejl medan du sitter på pendeltåget.

 

Maximera din bärbara dators batteritid

För att få ut så mycket som möjligt av en bärbar dators batteri ska du använda så lite batteriström som möjligt. Detta uppnås vanligen genom att:

 

 1. sänka skärmens ljusstyrka,
 2. minska inaktivitetstiden innan skärmen tonas ned och
 3. justera datorns energischema.

 

Windows 8*-användare kan få mer information om hur man väljer energischema och få svar på vanliga frågor här.

 

Visste du ...

Genom enkla justeringar av datorns energiinställningar kan du se till att batteriet varar längre och samtidigt sänka din elräkning. Med en något mörkare skärm och ett manuellt justerat strömsparläge kan datorns batteritid ofta förlängas med minst 20 procent.

 

Läs mer

Det är värt att lägga några minuter på att ändra standardinställningarna, särskilt om du ofta använder din Ultrabook eller bärbara dator på batteri. Och om du vet att det är dags för en ny enhet, varför inte besöka Intel® produktsökare redan idag? Här hittar du de senaste bärbara datorerna, surfplattorna och 2 i 1-enheterna som byggts med extra lång batteritid i åtanke.

Mer information

Upptäck Ultrabook™-enheter

Jämför processorer, bärbara datorer och 2-i-1-enheter, inklusive Ultrabook™. Hitta din nästa dator idag.

Intels produktsökare >

Köp en Ultrabook™

 • ASUS TAICHI* 21

  Med sina dubbla skärmar får du en bärbar dator när du behöver det och en praktisk pekdator när du vill ha det.

 • Dell XPS* 12

  Delvis bärbar dator. Delvis surfplatta. Denna 12-tums bärbara 2-i-1-datorn med pekfunktion kombinerar en Windows 8-surfplatta med kraften hos en Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Få det gjort på en bärbar dator. Var ett steg före med en pekdator. Visa konkurrenterna vad du har i tältläget. Sätt den längst fram i skyltläge.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Det bästa av två världar: en bärbar dator med full HD och en pekdator. Allt i en enda kompakt och mobil design som är startklar på en gång.

 • Acer Aspire S7*

  Acers tunnaste och lättaste Ultrabook pekdator. Den här datorn är utformad för att hjälpa dig utforska sidor hos dig själv du inte visste att du hade.

Konversationer

Produkt- och prestandainformation

open

1. Batterilivslängd påverkas av flera faktorer inklusive systemarkitektur, batteristorlek och processorns energieffektivitet. Referensen för ökad batterilivslängd är baserad på att jämföra 3:e generationens Intel® Core™ (i7-3820QM) processorer med liknande 4:e generationens Intel® Core™ (i7) fyrkärniga processorer genom att använda Intels referensutformningar med liknande konfigurationprestanda MobileMark* 2007. Tala med systemtillverkaren om specifik information om batteriprestanda. Prestanda varierar beroende på vilken maskinvara och programvara som används. För mer information om batteriprestanda, gå till http://www.intel.com/.