Hittills har det varit enkelt att välja om det stått mellan en bärbar och en stationär dator. Och beslutet har oftast tagits beroende på om prestanda eller mobilitet var det viktigaste. Studenter och medarbetare som jobbar utanför arbetsplatsen brukar välja bärbara datorer medan spelentusiaster och designers väljer stationärt.

Datortekniken har på senare tid tagit ett stort kliv framåt och vi behöver inte längre välja mellan bärbara datorer med begränsad batteritid eller stationära datorer med krångliga hårddiskar och kabelhärvor. När du ska välja en dator idag får du verkligen dina behov uppfyllda.

Bärbar eller stationär: fler valmöjligheter än någonsin

Om du vill ha trådlös mobilitet och pekskärmsfunktioner i en bärbar dator för att hålla dig uppkopplad och snabbt kunna ta dig till dina favoritwebbplatser, samtidigt som du fikar på ett trevligt kafé, kan Intel-inspirerade Ultrabook™ vara något för dig. Det här är en helt ny sorts dator för en aktiv livsstil.

Om du däremot är intresserad av förstklassiga filmupplevelser i HD kan den nya all-in-one-datorn vara ett snyggt alternativ till den traditionella hemmadatorn. Ett populärt val hos familjer som gärna umgås tillsammans och spelar onlinespel eller lyssnar på musik.

Bärbar dator eller Ultrabook™

Med utvecklingarna av Intel® Core™ processorer, batteritid och skärmgrafik har de bärbara datorernas prestanda förbättrats enormt. Det går lättare och smidigare än någonsin att göra flera saker samtidigt, till exempel att ägna sig åt sociala nätverk och samtidigt få färdigt en jobb- eller skoluppgift.1

Om du kombinerar funktionerna i en bärbar dator med funktionerna i en surfplatta och lägger till pekskärmsteknik samt olika skärmalternativ som utdragbar eller dubbelsidig får du en konverterbar Ultrabook™2

Bärbara datorer och Ultrabook™ enheter med Intel® Core™ processorer har:

  • Intel® Smart Connect Technology så att användaren kan hålla sig uppdaterad om e-post och i sociala nätverk.
  • Intel® Rapid Start Technology3 så att du kan gå från standbyläge till aktivt läge på mindre än sju sekunder.
  • Intel® Anti-Theft Technology (Intel® AT)4 så att du kan inaktivera din bärbara dator eller Ultrabook™ om den blir stulen eller om du tappar bort den.
  • Intel® Identity Protection Technology (Intel® IPT)5 så att du kan skydda din identitet när du är aktiv i sociala nätverk och använder internet.

Stationär dator eller all-in-one-dator?

Den stationära datorn har utvecklats och tagit steget från hemmakontoret till vardagsrummet. Med trådlös funktion och en 27-tumsskärm som kan monteras på väggen blir all-in-one-datorn ett populärt alternativ för familjer som vill ha en stilren design och mindre röra. Resultatet är bättre prestanda.

Vare sig du verkligen gillar att spela eller du vill strömma familjevänliga program kommer du att tycka om Intel® Core™ processorernas förbättrade prestanda i stationära datorer och all-in-one-datorer.

Välj det som passar dig

Det handlar inte längre bara om att välja mellan en bärbar och en stationär dator – utan det handlar om att välja en dator som passar in i din livsstil. Fundera över vilka aktiviteter du behöver datorn till vad gäller ditt jobb, underhållning och sociala nätverk, så vet du vilken typ av dator du behöver.

Med Intels produktsökare går det lätt att välja mellan bärbar dator, stationär dator, Ultrabook™ och surfplatta.

Tekniktips

Hur

Mer information

Innan du köper

Videor

Produkt- och prestandainformation

1

Intel® Smart Connect Technology kräver en särskild Intel® processor, Intel® programvara och BIOS-uppdatering, Intel® trådlöst kort och internetanslutning. SSD-disk eller motsvarande drivrutin kan krävas. Resultatet kan variera beroende på systemkonfiguration. Kontakta din datortillverkare för mer information.

2

Pekfunktion och möjlighet till konvertering finns kanske inte tillgängliga på alla modeller. Fråga Ultrabook™ tillverkaren. För mer information och detaljer, gå till www.intel.com/content/www/us/en/sponsors-of-tomorrow/ultrabook.html.

3

Intel® Rapid Start Technology kräver en särskild Intel®-processor, Intel®-programvara och BIOS-uppdatering samt Intel® Solid State Drive (Intel® SSD). Resultatet kan variera beroende på systemkonfiguration. Kontakta din datorleverantör så får du veta mer.

4

Inget datorsystem kan tillhandahålla absolut säkerhet. Förutsättningar är aktiverad Intel® processor, aktiverat chipset och inbyggd programvara och programvara som optimerats för att använda teknikerna. Fråga systemets tillverkare och programvaruleverantören om du vill veta mer.

5

Inget system kan tillhandahålla absolut säkerhet under alla omständigheter. Kräver Intel® Identity Protection Technology-aktiverat system, inklusive en 3:e eller 4:e generationens Intel® Core™-processor, aktiverat chipset, inbyggd programvara och program, samt deltagande webbplats. Fråga tillverkaren av ditt system. Intel antar inget ansvar för förlorade eller stulna data och/eller system eller några resulterande skador.