• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Onlineutbildning: En öppen kurs till framgång

En omvälvande förändring håller på att ske inom högre utbildning, mycket tack vare dagens nya, prisvärda och snabba datorer. Onlineutbildning – oavsett om det handlar om en ackrediterad examen, en diplomkurs eller ett extraprogram – hjälper ett växande antal studenter och akademiker att uppnå sina utbildningsmål. Och otroligt nog är många av dessa kurser kostnadsfria!

 

Coursera-programmet har vuxit till att omfatta mer än sextio universitet och institutioner för högre utbildning, inklusive sådana tungviktare som Princeton University, Berkeley College of Music, University of Edinburgh och Chinese University of Hong Kong. Coursera erbjuder kostnadsfria kurser online i ämnesområden från ingenjörsvetenskap och medicin till ekonomi och humaniora. Många internationella universitet finns representerade och många av kurserna ges på kinesiska, spanska, franska och italienska utöver engelska.

 

Tack vare Intel®-produkter som nya Ultrabook™, som kombinerar bekvämligheten hos en surfplatta med prestandan hos en bärbar dator, och all-in-one-datorn med sin supersmidiga design och otroliga datorhastighet, kan den snabba vägen till framgång börja vid ditt skrivbord därhemma eller på din favoritstudieplats med Wi-Fi.

 

Tankeväckande resultat

Över sex miljoner studenter väljer onlineutbildning – en ökning på mer än en halv miljon från föregående år! Dörrarna till onlineutbildning genom MOOC (Massive Open Online Courses) öppnas mer och mer för varje dag allt eftersom listan över institutioner för högre utbildning som erbjuder kostnadsfria onlinekurser växer allt snabbare och omfattar världens bästa universitet.

 

För dem som vill öka sin kunskap i ämnen som naturvetenskap, teknik, ingenjörskonst och matematik finns edX-programmet. Det är ett samarbete mellan Massachusetts Institute of Technology och Harvard University och edX erbjuder kostnadsfria onlinekurser. Nyligen presenterades ett samarbete med ytterligare sex stjärninstitutioner som McGill University, Rice University, University of Toronto, Australian National University och Georgetown University.

 

Dagens akademiska ledare, utbildare och arbetsgivare inser att onlineutbildning är ett värdefullt och effektivt sätt att dela resurserna som finns på moderna institutioner för högre utbildning med studenter och akademiker.

 

Läs mer om produkterna från Intel®

Intel uppskattar de tekniska krav och den budget som dagens onlinestudenter har. Att hålla kontakten med vänner och familj och jobba samtidigt som du smidigt växlar mellan att titta på en onlineföreläsning och att strömma ditt bästa tv-program är inte bara viktigt – det är ett uttryck för vem du är.

 

Det är därför som det är så viktigt att hitta rätt produkt som passar din livsstil. Intels produktsökare är ett bra ställe där du kan läsa om det stora utbudet av datorer som är redo att hålla jämna steg med dina behov av utbildning, underhållning och socialt nätverkande. Oavsett om det är en Ultrabook™, bärbar dator, surfplatta, stationär dator eller all-in-one-dator så har produkter med Intel Inside® det senaste vad gäller Intel® Core™-processorhastighet.

 

Var smart och håll dig uppkopplad med Intel.

 

Källa: http://www.onlinelearningsurvey.com/highered.html

Köp en Ultrabook™

 • ASUS TAICHI* 21

  Med sina dubbla skärmar får du en bärbar dator när du behöver det och en praktisk pekdator när du vill ha det.

 • Dell XPS* 12

  Delvis bärbar dator. Delvis surfplatta. Denna 12-tums bärbara 2-i-1-datorn med pekfunktion kombinerar en Windows 8-surfplatta med kraften hos en Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Få det gjort på en bärbar dator. Var ett steg före med en pekdator. Visa konkurrenterna vad du har i tältläget. Sätt den längst fram i skyltläge.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Det bästa av två världar: en bärbar dator med full HD och en pekdator. Allt i en enda kompakt och mobil design som är startklar på en gång.

 • Acer Aspire S7*

  Acers tunnaste och lättaste Ultrabook pekdator. Den här datorn är utformad för att hjälpa dig utforska sidor hos dig själv du inte visste att du hade.