• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Små bärbara datorer med mycket prestanda

Vi lever i en värld där större ofta är bättre. Betyder det att du tycker att mindre bärbara datorer inte kan vara förstklassiga? I så fall är du inte ensam. Men du är helt ute och cyklar! Tro det eller ej, men det finns små bärbara datorer i dag som gör att människor ifrågasätter definitionen av ”liten” med tanke på all den prestanda som de här små bärbara datorerna erbjuder. Det som är ännu häftigare är att små bärbara datorer med förstklassig prestanda också erbjuder det bästa av två världar. Använd Intels produktsökare för att hitta oslagbara små bärbara datorer med en prestanda som slår de flesta av dagens datorer!

 

Hur definierar du mer exakt en liten bärbar dator?

Storleken ligger i betraktarens öga. Om du är van att mejla, surfa, titta på film och spela på en telefon med 5 tums skärm blir en bärbar dator med en 11 tums skärm en otrolig skillnad. Är du däremot van vid en stationär dator med en 20 tums skärm kan en bärbar dator med en 11 tums skärm få motsatt effekt. Du måste också tänka på att många små bärbara datorer i dag har HD-skärmar, som gör att storleken kompenseras med ren kvalitet. Det är inte den enda fördelen med en liten dator.

 

Fördelar med små bärbara datorer

Liten kan vara bättre! Bara för att en bärbar dator har en jättestor skärm behöver det inte betyda att den är rätt för dig. Här är några exempel du bör tänka över innan du bestämmer dig för en stor eller liten dator.

 

 • Små bärbara datorer väger lite. Det innebär två saker: Risken att du tappar dem och de går sönder är mindre och de är lätta att ta med sig. Du kan ta med dig en liten bärbar dator på planet när du reser, på bussen till och från arbetet, och det finns alltid utrymme att använda den. Det är inte alltid lika lätt med större datorer. Om du har en liten bärbar dator kan du i princip vara säker på att du kan ta med den var du än ska, vilket du antagligen inte kan med en större modell.
 • Med en liten bärbar dator finns det inget behov att köpa extra tillbehör. De flesta fodral eller datorväskor rymmer inte en dator med 17 tums skärm. Om du däremot köper en liten dator kan du komma undan med att inte behöva något särskilt fodral alls. Vad som är ännu bättre är att om du någon gång skulle vilja ha en större skärm är det bara att ansluta datorn till en extern skärm.
 • Bättre delningsfunktioner. Låt oss säga att du vill dela foton på dina barn, låta din vän lyssna på din nya favoritlåt eller spela in härliga stunder så att du kan visa dessa på sociala nätverk. Vad sägs om att stanna kvar i sängen en regnig dag och titta på film med din älskling? Finns det något enklare sätt att uppfylla allt detta än med en dator som bokstavligen ryms i din hand? Det tror inte vi. Med små bärbara datorer blir delning hur lätt som helst.

 

Liten dator – mycket prestanda

Döm aldrig en bok efter omslaget, och döm aldrig en dator efter storleken. Det är det som finns inuti som avgör. Du måste därför titta på innehållet i datorn – oavsett om den är liten eller stor innan du avgör om den är rätt för dig. Det finns många bärbara datorer med stora skärmar som ser häftiga ut men som innehåller något helt annat. Precis som det finns små datorer som slår allt. Ta alltid reda på processorns storlek först, och du kommer aldrig att bli besviken på datorns prestanda, oavsett datorns storlek.

 

Hitta en liten bärbar dator som passar dig och din livsstil med Intels produktsökare.

Köp en Ultrabook™

 • ASUS TAICHI* 21

  Med sina dubbla skärmar får du en bärbar dator när du behöver det och en praktisk pekdator när du vill ha det.

 • Dell XPS* 12

  Delvis bärbar dator. Delvis surfplatta. Denna 12-tums bärbara 2-i-1-datorn med pekfunktion kombinerar en Windows 8-surfplatta med kraften hos en Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Få det gjort på en bärbar dator. Var ett steg före med en pekdator. Visa konkurrenterna vad du har i tältläget. Sätt den längst fram i skyltläge.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Det bästa av två världar: en bärbar dator med full HD och en pekdator. Allt i en enda kompakt och mobil design som är startklar på en gång.

 • Acer Aspire S7*

  Acers tunnaste och lättaste Ultrabook pekdator. Den här datorn är utformad för att hjälpa dig utforska sidor hos dig själv du inte visste att du hade.