• <Läs mer på Intel.com

Så här startar du en blogg

Du har hört andra prata om det och du har lekt med tanken själv: starta en blogg, dela dina egna idéer, tankar, historier och äventyr. Det är mycket mindre skrämmande att komma igång än du tror och det är ännu enklare om du har bloggen på Wordpress.com*. Vi går igenom stegen.

 

 

Börja på Wordpress.com

Att använda Wordpress.com som värd för din blogg gör det enklare, eftersom du inte behöver hålla på med något webbhotell. De tar hand om alla besvärliga tekniska detaljer åt dig. Klar? Klicka på den stora "Sätt igång"-knappen.

Formulär för Wordpress-registrering

Nu behöver du fylla i formuläret. Ägna lite extra uppmärksamhet åt bloggadressen, eftersom det är den du kommer att dela med dina vänner så att de kan se vad du skriver.

Den del du behöver tänka igenom lite extra är namnet på din nya blogg. Ett namn som "hillary.wordpress.com" är mycket enklare än till exempel "hillary452.wordpress.com”. Det kan ta några försök innan du hittar ett namn som är tillgängligt. Ha tålamod, det lönar sig.

Konfiguration av Wordpress-blogg

Nästa steg är att gå igenom bloggkonfigurationsalternativen. Det finns två fält: titel och tagline.

Bloggtiteln är det som alla kommer att se längst upp på varje sida och får innehålla blanksteg. Ha lite kul – det är bra med kreativitet!

För den här demonstrationen ska vi använda "Intels tekniktips" som namn på bloggen.

En tagline är en slogan på fyra eller fem ord som beskriver din nya blogg. Till exempel: "Lär dig dansa som en stjärna" eller "Allt som är fel med politiken" eller "Mitt liv, mina åsikter, mina briljanta idéer". Vi kommer att använda "Bättre liv med teknik" som tagline för den här bloggen.

Klicka på "Nästa steg" för att fortsätta.

Välj ditt tema

Det här är den roliga delen: Välj ett tema som gör att din blogg ser cool ut. Om du inte gillar något av dessa gratisteman kan du bara bläddra längst ner där det finns en knapp för att visa fler teman.

Du kan välja teman som kostar pengar eller använda ett som är gratis genom att klicka på förhandsgranskningsbilden.

Nu ser du vilka alternativ som finns för att anpassa det tema du har valt. Anpassningen är faktiskt en av de stora fördelarna med att använda Wordpress för din blogg – men mer om det senare så att vi kan komma igång.

Klicka på "Nästa steg" så kan du skapa ditt första inlägg!

Skapa första inlägget i Wordpress

Skapa ditt första inlägg

 

Ditt första inlägg. Nu är det dags att prata om vad som gör en blogg riktigt populär. En sak är att skriva bra, men en annan faktor är konsekvens.

Det är svårt att få följare om du skriver fyra artiklar på en dag och sedan ingenting på två månader, så fundera över något fast schema för din blogg. Kanske ett inlägg i veckan och mer om du känner dig inspirerad eller om du upplever något fantastiskt? Det är mycket.

Låt oss gå tillbaka och skriva ett inlägg om Ultrabook™.

Tomt formulär för att skriva inlägg i Wordpress

För det här exempelinlägget lägger vi ut ett foto av datorn och skriver lite om våra första intryck, vilket vi gör genom att klicka på "Text" för det första inlägget. Det här är den vanligaste typen av blogginlägg, så det är något som du definitivt kommer att bli ganska van att göra allt eftersom du fortsätter.

När du är på komponeringssidan börjar du med att skriva en titel på inlägget, något som är kort, smart och förhoppningsvis gör läsarna nyfikna, så att de klickar på inlägget och läser det du har skrivit. Huvuddelen av blogginlägget är huvudtexten, som kan bestå av flera stycken – så långa du vill – och kan innehålla länkar, fet stil, kursiv stil och andra typografiska element.

Redo att lägga till ett foto? Klicka på "Infoga foto". Fotot på Ultrabook sparas i mappen "Foton", så det är enkelt att navigera dit, markera fotot och klicka på "Öppna". Om ditt foto finns i din kamera eller smarttelefon måste du kopiera det till datorn innan du laddar upp den. Om det är ett foto du har hittat på någon annans webbplats kan du ange webbadressen dit, men vi rekommenderar att du ber om tillstånd först. Många bilder är skyddade enligt upphovsrätt och får inte publiceras igen, inte ens på en vanlig, personlig blogg. Bättre att ta det säkra före det osäkra.

När du har rett ut det, väljer du fotofilen och den laddas upp till Wordpress-servern. Efter ett ögonblick eller två visas den i redigeringsfönstret i full storlek, vilket kan vara lite chockartat, särskilt om den är väldigt stor. Klicka på bilden så kan du skala ned den om den verkar vara för stor.

Klar med att skriva och lägga till foton och andra bilder? Fantastiskt. För att publicera ett nytt blogginlägg klickar du på "Publicera inlägg" och efter några ögonblick av arbete bakom scenen ligger inlägget ute och du ser en bekräftelsesida. Det fungerade. Du är en bloggare.

Blogg skapad, tema valt och det första inlägget redan publicerat. Anteckna din bloggs nya adress och du är redo att berätta för dina vänner om den!

Gratulerar till att ha sällat dig till bloggarnas led. Vi är flera miljoner. Och var inte blyg för att dela med dig av ditt arbete till andra.

Om du behöver en ny dator för att skapa din nya blogg är Intels produktsökare det bästa stället för att hitta en hel rad nya datorer med Intel Inside®. Verktyget är lätt att använda och kan hjälpa dig att bestämma vilken ny dator som passar dig bäst.

Mer information

Upptäck Ultrabook™-enheter

Jämför processorer, bärbara datorer och 2-i-1-enheter, inklusive Ultrabook™. Hitta din nästa dator idag.

Intels produktsökare >

Köp en Ultrabook™

 • ASUS TAICHI* 21

  Med sina dubbla skärmar får du en bärbar dator när du behöver det och en praktisk pekdator när du vill ha det.

 • Dell XPS* 12

  Delvis bärbar dator. Delvis surfplatta. Denna 12-tums bärbara 2-i-1-datorn med pekfunktion kombinerar en Windows 8-surfplatta med kraften hos en Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Få det gjort på en bärbar dator. Var ett steg före med en pekdator. Visa konkurrenterna vad du har i tältläget. Sätt den längst fram i skyltläge.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Det bästa av två världar: en bärbar dator med full HD och en pekdator. Allt i en enda kompakt och mobil design som är startklar på en gång.

 • Acer Aspire S7*

  Acers tunnaste och lättaste Ultrabook pekdator. Den här datorn är utformad för att hjälpa dig utforska sidor hos dig själv du inte visste att du hade.