• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Strömmade tv-program: Titta på vad du vill

Underhållningskonsumtionen har förändrats mycket det senaste året. Men om du inte har märkt det, kanske det beror på att du haft fullt upp med att strömma tv-program. Tack vare att strömmad tv snabbt har blivit så populärt förutspår nu medieanalytiker slutet för skivor och kabelprenumerationer. En ny era med strömmade program och filmer sätter sin prägel på en världsomspännande, internetvan publik.

 

Om du vill titta på dina bästa tv-program, filmer och videoklipp med fantastisk visuell grafik och bekväm onlineströmning kan du gå till Intels produktsökare för att jämföra de senaste datorerna med Intel Inside®. Här kan du snabbt jämföra alla funktioner i en ny bärbar dator, all-in-one-dator och den senaste produkten inspirerad av Intel: den konverterbara Ultrabook™ kombinerar pekskärmstekniken hos en surfplatta med prestandan hos en bärbar dator i en ultraslimmad enhet.

 

Internationell onlineströmning gör framsteg

Strömmad tv gör det enklare för människor över hela världen att titta på sina favoritprogram, oavsett var de produceras. För bara 10 år sedan var det nästan omöjligt för boende i USA, Storbritannien och Europa att titta på program från Asien eller Afrika. Ofta var utvandrare, andra generationens invandrare och andra intresserade tvungna att klara sig utan sin favoritunderhållning. Tack vare företagsamma amerikaner och britter med japanskt, koreanskt och nigerianskt ursprung (bland andra) är program från hela världen numera internationellt tillgängliga.

 

DramaFever, som grundades av Seung Bak och Suk Park på Manhattan, har sedan starten för fem år sedan vuxit till att bli den största och mest framstående distributören av koreanska tv-program utanför Asien. Crunchyroll, samgrundat med kaliforniska Kun Gao, strömmar animerat innehåll till användare i USA och på andra platser. Och iROKOtv.com*, Jason Njokus webbplats, strömmar kostnadsfria nigerianska filmer till tittare i Storbritannien, USA och andra länder.

 

Det är tydligt att internationella marknader öppnar upp för strömmat digitalt innehåll när företag specialiserade på licensregler jobbar hårt. Och det är inte bara relativt små och nystartade företag som gör affärer. Större företag är också medvetna om den stora marknaden för internationella tv-program och filmer. Nyligen meddelade Hulu att de expanderar till Japan. Och Netflix, Hulus stora rival, är nu tillgänglig både i Kanada och USA.

 

De bästa webbplatserna för att titta på strömmade tv-program

Många internationella tittare måste fortfarande kontakta sin lokala kabelleverantör eller tv-nätverk för att ta reda på vilka strömningsalternativ som finns tillgängliga för dem. Nedan presenteras några av de populäraste webbplatserna som är inriktade på strömmat digitalt innehåll.

 

 • All My Faves TV Online är den första anhalten för många tv-fantaster. Det är enkelt att använda och har en hemsida med alla de populäraste tv-programmen listade efter sina lättigenkännliga logotyper.
 • Hulu anses vara ledande inom kostnadsfri online-tv. Och om du inte hittar ett program där, finns det förmodligen på Hulu Plus – betalversionen av Hulu som har mycket att erbjuda i HD.
 • Netflix har flyttat fokus från att hyra ut filmer till att strömma innehåll. De erbjuder nu ett stort bibliotek av filmer och tv-program för en nominell avgift.
 • Amazon Instant Video* är en snabb, säker och prisvärd väg till tv där du betalar för det du tittar på. Ärligt talat: Amazon vet hur vi handlar. Är det så konstigt att de vet vad vi tittar på?

 

Så när du är redo att smidigt växla från arbete till lek så har du Intels produktsökare nära till hands. Du kommer inte att vilja missa det.

Köp en Ultrabook™

 • ASUS TAICHI* 21

  Med sina dubbla skärmar får du en bärbar dator när du behöver det och en praktisk pekdator när du vill ha det.

 • Dell XPS* 12

  Delvis bärbar dator. Delvis surfplatta. Denna 12-tums bärbara 2-i-1-datorn med pekfunktion kombinerar en Windows 8-surfplatta med kraften hos en Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Få det gjort på en bärbar dator. Var ett steg före med en pekdator. Visa konkurrenterna vad du har i tältläget. Sätt den längst fram i skyltläge.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Det bästa av två världar: en bärbar dator med full HD och en pekdator. Allt i en enda kompakt och mobil design som är startklar på en gång.

 • Acer Aspire S7*

  Acers tunnaste och lättaste Ultrabook pekdator. Den här datorn är utformad för att hjälpa dig utforska sidor hos dig själv du inte visste att du hade.