• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Surfplatta eller bärbar dator: Ett bättre val

Nu när Microsoft Windows* 8 och Windows 8 Media Center* är här för att göra våra liv samt appar, musik och filmer effektiva, roliga och tillgängliga kommer du att vilja ha en enhet som passar din livsstil. När det gäller Windows 8 eller Windows 7 kommer du inte att vilja gå tillbaka till Windows 7 när du hämtat Windows 8 och sett dina personliga startknappar på startsidan i Windows 8.

 

Det spelar stor roll vilken enhet du väljer att köra senaste operativsystemet på. Om du tycker att det är viktigt att enheten är lätt att ta med ska du fundera på om du vill ha en surfplatta eller en bärbar dator. Med de nya, konverterbara enheterna kan du såklart få både och, så valet handlar mest om att hitta den enhet som uppfyller dina krav.

 

Pekdator: Modern underhållning

Med de senaste surfplattorna med Windows 8 har du tillgång till alla dina favoritappar och kan ha koll på allt. Och med mängder av populära appar i Windows Store* kan du spela fler spel, lyssna på din favoritmusik och snabbt få nyheter och väderrapporter … när och var som helst.

 

Använd din surfplatta till att läsa böcker, bläddra i tidningar, titta på 3D-film och hålla kontakten med vänner. Med den förbättrade batteritiden och den integrerade grafikmotorn kan du dessutom göra allt det här under en längre tid och med bättre visuell teknik. Använd Intels produktsökare för att ta reda på om det är en standardsurfplatta, prestandasurfplatta eller surfplatta med tangentbord som passar dig bäst.

 

Bärbar dator: Prestanda i farten

Om du är rädd för att surfplattan ska gå sönder och vill ha ett tangentbord som sitter fast stadigt så att du kan skriva och redigera dokument och annan information kanske en bärbar dator är rätt för dig. Bärbara datorer med lång batteritid och Intel® Core™-processorer ger optimal prestanda och energieffektivitet. De anpassar sig efter dina behov. Flera program och appar kan köras parallellt så att du kan arbeta med rapporter eller kalkylblad på den lokala puben och samtidigt ha överblick över dina sociala nätverk. Och vid inaktivitet stänger de bärbara datorerna ned kärnor som inte används automatiskt för en effektiv strömförbrukning.

 

Se själv den fantastiska grafik och prestanda som både prisvärda och förstklassiga bärbara datorer erbjuder. Glöm inte heller att jämföra Intel Core-processorer för att få reda på vilken prestanda du behöver.

 

Ultrabook™: Det bästa av två enheter

Den senaste enheten med inspiration från Intel – konverterbar Ultrabook™– sätter punkt för debatten om bärbar dator eller surfplatta. Med en rad skärmfunktioner kan du välja om du vill vika över, vända, dra ut eller vrida pekskärmen så att den blir som en surfplatta. Snabbare än vad du hittar ett trådlöst nätverk på ett kafé kan du sedan ta skärmen till det ursprungliga läget så att den blir som en bärbar dator igen.

 

Utöver Intel® Smart Connect Technology1, som uppdaterar dig med e-post och händelser på sociala nätverk, är Ultrabook™ även utrustad med Intel® Rapid Start Technology2 som gör att det går att starta upp från vänteläge på mindre än sju sekunder.

Mer information

Upptäck Ultrabook™-enheter

Jämför processorer, bärbara datorer och 2-i-1-enheter, inklusive Ultrabook™. Hitta din nästa dator idag.

Intels produktsökare >

Produkt- och prestandainformation

open

1. Intel® Smart Connect Technology kräver en särskild Intel® processor, Intel® programvara och BIOS-uppdatering, Intel® trådlöst kort och internetanslutning. SSD-disk eller motsvarande drivrutin kan krävas. Resultatet kan variera beroende på systemkonfiguration. Kontakta din datortillverkare för mer information.

2. Intel® Rapid Start Technology kräver en särskild Intel®-processor, Intel®-programvara och BIOS-uppdatering samt Intel® Solid State Drive (Intel® SSD). Resultatet kan variera beroende på systemkonfiguration. Kontakta din datorleverantör så får du veta mer.