• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Tips när du ska köpa din första bärbara
dator

Förr i tiden gick det att klara sig utan att äga en dator. Men inte längre. Nuförtiden använder vi datorer till de mest vardagliga sysslor, som att hålla kontakten med vänner och familj via sms, e-post eller videosamtal, komma åt skolmaterial online, skicka e-post till lärare, se på film och lyssna på musik. Men när du ska köpa din första bärbara dator kan du börja med att begränsa urvalet genom att titta på några av de bästa bärbara datorerna på marknaden. Om du vill ha hjälp kan du klicka dig bort till Intels produktsökare och leta upp den bästa bärbara datorn för just dina behov. Här är några saker du kan tänka på när du ska komma fram till vilken bärbar dator som passar dig bäst.


Börja med att välja rätt processor

Datorns processor avgör vad du kan göra med datorn. På samma sätt som du aldrig skulle köpa en bil utan att ta reda på vad som finns under huven – inte minst hur kraftfull motorn är – ska du aldrig köpa en dator (konverterbar Ultrabook™, bärbar dator, all-in-one-dator eller surfplatta) utan att först se till att den har en processor som är tillräckligt snabb och kraftfullt för att klara av det du vill använda den till. När det är fixat kommer du att kunna göra några av de här häftiga sakerna som skulle krossa en sämre dator.


Möjlighet att leverera notiser omedelbart

För vissa människor är datorn en livlina till omvärlden. På en bärbar dator kan du få notiser om e-postmeddelanden, direktmeddelanden, meddelanden i sociala nätverk, kalenderpåminnelser, de senaste nyheterna och väderprognoserna, och till och med telefonsamtal. För att se till att du får en bärbar dator som fyller dina behov kanske du vill se efter om datorn kan hålla sig ständigt uppdaterad, även i viloläge. Den funktionen finns inte i alla datorer, så titta efter en modell som har Intel® Smart Connect Technology1.


Från noll till hundra i rekordfart

En av de saker som datorägare världen över antagligen klagar mest på är att de måste vänta på att systemet ska komma igång ordentligt efter att ha varit i viloläge. Vissa ser kanske det som ett mindre problem, men om du är beroende av att din dator hela tiden är uppkopplad kan varenda liten minut ha betydelse. Om du väljer en dator med Intel® Rapid Start Technology2 behöver du inte bekymra dig om det.


Storbild utan trassel

Några av de bästa bärbara datorerna har fantastiska skärmar som har allt du kan begära. Men om du vill sätta på dig ett par hörlurar och strömma en film i HD eller spela ett spel kan upplevelsen bli betydligt mer intensiv på en större skärm. När du ska köpa en bärbar dator kan du därför titta efter en modell som kan anslutas trådlöst till en storbilds-tv. Med Intel® Wireless Display (Intel® WiDi)3 kan du få en större upplevelse utan att behöva krångla med kablar.


När vi nu ändå är inne på film ...

Vem behöver beställa hem filmer eller gå till videobutiken när man kan köpa eller hyra filmer utan att ens resa sig från soffan? Om du köper en dator med en ny Intel® Core™-processor kan du få tillgång till Intel® Insider™ och få alla möjliga sorters HD-underhållning direkt på skärmen. Kombinera med Intel WiDi och du får en all-in-one-bioupplevelse hemma i vardagsrummet. Vem kan tacka nej till det?


Är du redo att skaffa din första bärbara dator? Gå till Intels produktsökare och se vilken teknisk pryl som passar dina behov och din stil bäst.

Mer information

Köp en Ultrabook™

 • ASUS TAICHI* 21

  Med sina dubbla skärmar får du en bärbar dator när du behöver det och en praktisk pekdator när du vill ha det.

 • Dell XPS* 12

  Delvis bärbar dator. Delvis surfplatta. Denna 12-tums bärbara 2-i-1-datorn med pekfunktion kombinerar en Windows 8-surfplatta med kraften hos en Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Få det gjort på en bärbar dator. Var ett steg före med en pekdator. Visa konkurrenterna vad du har i tältläget. Sätt den längst fram i skyltläge.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Det bästa av två världar: en bärbar dator med full HD och en pekdator. Allt i en enda kompakt och mobil design som är startklar på en gång.

 • Acer Aspire S7*

  Acers tunnaste och lättaste Ultrabook pekdator. Den här datorn är utformad för att hjälpa dig utforska sidor hos dig själv du inte visste att du hade.

Produkt- och prestandainformation

open

1. Intel® Smart Connect Technology kräver en särskild Intel® processor, Intel® programvara och BIOS-uppdatering, Intel® trådlöst kort och internetanslutning. SSD-disk eller motsvarande drivrutin kan krävas. Resultatet kan variera beroende på systemkonfiguration. Kontakta din datortillverkare för mer information.

2. Intel® Rapid Start Technology kräver en särskild Intel®-processor, Intel®-programvara och BIOS-uppdatering samt Intel® Solid State Drive (Intel® SSD). Resultatet kan variera beroende på systemkonfiguration. Kontakta din datorleverantör så får du veta mer.

3. Kräver Intel® WiDi-aktiverat system och Intel® WiDi-aktiverad mottagarenhet. 1080p och Blu-ray* eller annan skyddad innehållsuppspelning finns endast tillgänglig på 3:e eller 4:e generationens Intel® Core™ processorbaserade datorer med inbyggd grafik, en kompatibel mottagarenhet och mediespelare, samt med tillhörande programvara och grafikdrivrutiner för Intel® WiDi installerade. Fråga tillverkaren av din dator. För mer information, gå till www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/intel-wireless-display.html.