• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

De bästa, kostnadsfria onlinekurserna och de bästa datorerna att använda

Världen har precis börjat fatta att det finns onlinekurser som ger högskoleexamina, och det finns redan nyheter som kan vända upp och ner på hela utbildningsvärlden – fast på ett bra sätt. Kostnadsfria onlinekurser erbjuds av allt fler college och universitet, bland annat av prestigenamn som Harvard och Yale. Syftet är att sprida utbildning till folket och göra världen lite bättre. Men du kan behöva en dator om du ska få ut mesta möjliga av dina ansträngningar. Du kan hitta rätt dator för dig med Intels produktsökare och sedan anmäla dig online till några av de intressanta kurser vi presenterar nedan.

                     

Odla din vetenskap med kostnadsfria kurser online

I initiativet MIT’s Open Courseware finns en mängd kurser att välja på, från biologi till fysik och kemi. Dessutom finns nästan ett dussin helt kostnadsfria onlinekurser om allt som har med Jorden att göra, som hållbar utveckling, geofysik, planetlära, miljökunskap och atmosfären. Om du är mer inne på fysik finns det ett antal kurser i ämnen som astrofysik till den kondenserade materiens fysik, och från termodynamik till partikelfysik.

 

Matematikutbildning är bra, men kostnadsfria onlinekurser i matematik är ännu bättre

Blivande onlinestudenter som gillar matte behöver inte leta länge. Världens bästa utbildningsinstitut erbjuder massor av kurser. MIT håller en kurs med namnet called 2.01x: Elements of Structures, där du får lära dig grunderna i kontinuummekanik. Om du är ute efter något lite mindre avancerat så ger Udacity* en kostnadsfri kurs i collegealgebra, där du bara behöver kunna grundläggande aritmetik. Det spelar alltså ingen roll om du är nybörjare eller har avancerade intressen, det finns något för alla.

 

Onlinekurser på flera språk? Det finns en app för det!

Tro det eller ej, det finns det faktiskt. Stanford University har höjt ribban för kostnadsfri onlineutbildning genom att ta fram en app, som är tillgänglig via Apple, med namnet iTunes U*. Där får du tillgång till kostnadsfria kurser från ledande universitet över hela världen. Den här banbrytande utbildningsappen är den ultimata, flerspråkiga lösningen för onlineutbildning. Du kan välja mellan fler än två dussin språk: Engelska, arabiska, katalanska, kinesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, finska, franska, tyska, grekiska, hebreiska, ungerska, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, malay, norska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovakiska, spanska, svenska, thai, turkiska, ukrainska och vietnamesiska.

 

Den dator du använder när du studerar online är ditt redskap för att överbrygga det fysiska avståndet, ladda ned studieverktyg, visa presentationer, chatta med andra studenter och samtidigt hålla kontakten med dina vänner. Därför behöver du en dator som passar dina behov. Besök Intels produktsökare och leta rätt på en dator som kan hjälpa dig att ta examen.

Mer information

Köp en Ultrabook™

 • ASUS TAICHI* 21

  Med sina dubbla skärmar får du en bärbar dator när du behöver det och en praktisk pekdator när du vill ha det.

 • Dell XPS* 12

  Delvis bärbar dator. Delvis surfplatta. Denna 12-tums bärbara 2-i-1-datorn med pekfunktion kombinerar en Windows 8-surfplatta med kraften hos en Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Få det gjort på en bärbar dator. Var ett steg före med en pekdator. Visa konkurrenterna vad du har i tältläget. Sätt den längst fram i skyltläge.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Det bästa av två världar: en bärbar dator med full HD och en pekdator. Allt i en enda kompakt och mobil design som är startklar på en gång.

 • Acer Aspire S7*

  Acers tunnaste och lättaste Ultrabook pekdator. Den här datorn är utformad för att hjälpa dig utforska sidor hos dig själv du inte visste att du hade.