• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Vad är pekskärmsteknik för bärbara datorer?

Ärligt talat: snart minns vi inte vad vi gjorde utan pekskärmar. De underlättar överallt, i allt från biljettautomater till självbetjäningskassan i mataffären. Därför känns det också naturligt att navigera och ge kommandon på bärbara datorer genom att peka. Tänk dig en prisvärd enhet som innehåller de bästa funktionerna från bärbara datorer och surfplattor. Då kan du börja föreställa dig vad du kan få ut av en Ultrabook™. Det finns ett innovativt urval av modeller som är utrustade med skärmar som kan vridas, vikas och till och med kopplas loss. Välj den Ultrabook™ som passar just din livsstil1.

 

Ultrabook med pekskärm: en naturlig förlängning av dig själv

Tack vare flerpekstekniken där du kan dra, zooma och navigera på ett intuitivt sätt så får du en helt ny upplevelse av bärbara datorer. Tryck på en uppspelningsikon med ett finger, rulla över flera sidor text med två fingrar och rotera ditt favoritfoto med tre fingrar. Det går snabbare att lära sig än att räkna till tre. Det bästa är att flertryckstekniken inte tvingar in dig i specifika mönster, utan låter enheten hålla takt med dina kommandon. Det är faktiskt lika snabbt och enkelt som att knäppa med fingrarna!

 

Skulle du gilla att spela piano på din bärbara dator? Stränga en gitarr? Måla en tavla? Eller styra ditt favoritspel? Alla appar och program svarar omedelbart när du trycker med fingrarna, så oavsett om du jobbar eller spelar på din pekskärm blir det en mer intuitiv upplevelse. Ju mer du använder den desto mer kommer du inse att pekskärmstekniken inte är en sorts avancerad utveckling, det är snarare en naturlig förlängning av dig själv.

 

Dessutom får du en tjocklek under en tum, en strömsnål Intel® Core™-processor, utmärkt batteritid och blixtsnabba starttider. Den nya generationen Ultrabook är här för att göra ditt liv mer produktivt, bekvämt och framför allt ... KUL!

 

Prisvärda, funktionella och mobila bärbara datorer med pekskärm

Pekskärmsteknik på bärbara datorer är spännande eftersom det inte bara är en gimmick som slängs in för att du ska köpa samma sak i en ny förpackning. Bärbara datorer med pekskärm är snarare den nya sortens prisvärda, funktionella och mobila enheter som är utformade särskilt för just din livsstil. Aktuell forskning visar att konsumenter ser mycket positivt på bärbara datorer med pekskärmar. Faktum är att användartester har visat att en majoritet spenderar 75 procent av tiden med att peka när de utför uppgifter som tidigare krävt mus och tangentbord, när de sitter vid en bärbar dator med pekskärmsteknik. Och historien om de bärbara datorerna med pekskärm har bara börjat. Titta på de här Ultrabook-videoklippen om du vill veta mer, eller börja leta efter en Ultrabook redan nu.

Mer information

Upptäck Ultrabook™-enheter

Jämför processorer, bärbara datorer och 2-i-1-enheter, inklusive Ultrabook™. Hitta din nästa dator idag.

Intels produktsökare >

Köp en Ultrabook™

 • ASUS TAICHI* 21

  Med sina dubbla skärmar får du en bärbar dator när du behöver det och en praktisk pekdator när du vill ha det.

 • Dell XPS* 12

  Delvis bärbar dator. Delvis surfplatta. Denna 12-tums bärbara 2-i-1-datorn med pekfunktion kombinerar en Windows 8-surfplatta med kraften hos en Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Få det gjort på en bärbar dator. Var ett steg före med en pekdator. Visa konkurrenterna vad du har i tältläget. Sätt den längst fram i skyltläge.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Det bästa av två världar: en bärbar dator med full HD och en pekdator. Allt i en enda kompakt och mobil design som är startklar på en gång.

 • Acer Aspire S7*

  Acers tunnaste och lättaste Ultrabook pekdator. Den här datorn är utformad för att hjälpa dig utforska sidor hos dig själv du inte visste att du hade.

Produkt- och prestandainformation

open

1. Ultrabook™-produkter finns i flera olika modeller. Vissa modeller kanske inte är tillgängliga på din marknad.  Fråga din Ultrabook™-tillverkare. För mer information och detaljer, gå till www.intel.com/content/www/us/en/sponsors-of-tomorrow/ultrabook.html.