• <Läs mer på Intel.com
Masthead Light

Varför är min dator så långsam när allt händer så snabbt i mitt liv?

Är din dator långsam? Lägger du mer tid på att vänta framför datorn än på att kolla in det senaste i dina sociala nätverk? Om du lider av en långsam dator kan lösningen på problemet vara enklare än du tror. Det är ungefär som att undra varför armen gör ont när man fortfarande använder en mobiltelefon från 90-talet!

 

Snabba på din långsamma dator

Som tur är finns det flera saker du kan göra för att öka datorns hastighet:

 

 • Regelbundet söka efter virus och ta bort spionprogram.
 • Rensa hårddisken så att utrymme frigörs.
 • Defragmentera hårddisken.
 • Uppgradera till ett nyare operativsystem.

 

Visst kan du installera programkorrigeringar och bygga ut minnet, men om datorn har några år på nacken finns det ändå gränser för vad den klarar av.

 

Med en ny dator får du prestanda till ett rimligt pris

Om du fortfarande undrar varför datorn är så långsam när du har gått igenom stegen ovan är det kanske dags att börja leta efter en ny dator. I stället för att lägga pengar på dyra reparationer och tillägg skulle du kanske vilja ha en supersnabb bärbar dator och en strömsnål surfplatta i en enda lätt och snygg enhet? Och om du vill ha en enhet som även är prisvärd och kan skydda dina personliga data med ett avancerat säkerhetssystem1 har du nu hittat lösningen, en gång för alla: Ultrabook™.

 

Med en ny Ultrabook eller bärbar dator får du både hastighet och mobila funktioner

Omedelbar tillfredsställelse är inte så illa när man vill koppla upp sig mot släkt och vänner, eller när man behöver en dator som kan sätta igång direkt. Därför är Ultrabook utrustad med både Intel® Rapid Start Technology2 och Intel® Smart Connect Technology3. Vad innebär då detta för användaren? Svaret är enkelt. Du kommer igång på under sju sekunder och får konstanta uppdateringar från dina olika program – e-post, sociala nätverk, nyheter och favoritappar. Dessutom väger enheten mindre än två kilo och är tunnare än 20 mm. Hastighet och mobilitet i ett enda fantastiskt paket!

 

Med ett batteri som räcker hela dagen och inbyggd Intel® Anti-Theft Technology4 kan du dessutom vara i farten länge och vara säker på att dina data alltid är skyddade. Nu kan du spara både tid och pengar med en Intel®-utrustad enhet som är utvecklad kring ditt liv, både på jobbet och på fritiden.

 

Hastighet och effektivitet som märks – med pekfunktion

Tänk på hur mycket innehåll du ser varje dag efter att du slagit på datorn. Om du har en smarttelefon eller har använt en självbetjäningsstation på sistone vet du redan hur snabb pekskärmstekniken är. Och vet du vad? Du kan få flertrycksfunktioner på en Ultrabook5, en bärbar dator och till och med en all-in-one-dator. Genom att trycka, snärta till och rotera kan du sortera och samordna allt från sidor med innehåll till bilder och musiksamlingar.

 

Om du gillar rena ytor kanske en all-in-one-dator med plug-and-play-funktion, trådlöst tangentbord och mus som standardutrustning är något för dig. Se hur din lilla arbetsplats i hörnet genast förvandlas till ett snyggt och praktiskt kontor!

Är du redo att uppgradera?

Upptäck Ultrabook™-enheter

Jämför processorer, bärbara datorer och 2-i-1-enheter, inklusive Ultrabook™. Hitta din nästa dator idag.

Intels produktsökare >

Köp en Ultrabook™

 • ASUS TAICHI* 21

  Med sina dubbla skärmar får du en bärbar dator när du behöver det och en praktisk pekdator när du vill ha det.

 • Dell XPS* 12

  Delvis bärbar dator. Delvis surfplatta. Denna 12-tums bärbara 2-i-1-datorn med pekfunktion kombinerar en Windows 8-surfplatta med kraften hos en Ultrabook™.

 • Lenovo IdeaPad* Yoga

  Få det gjort på en bärbar dator. Var ett steg före med en pekdator. Visa konkurrenterna vad du har i tältläget. Sätt den längst fram i skyltläge.

 • Sony VAIO* Duo 11

  Det bästa av två världar: en bärbar dator med full HD och en pekdator. Allt i en enda kompakt och mobil design som är startklar på en gång.

 • Acer Aspire S7*

  Acers tunnaste och lättaste Ultrabook pekdator. Den här datorn är utformad för att hjälpa dig utforska sidor hos dig själv du inte visste att du hade.

Produkt- och prestandainformation

open

1. Inget datorsystem kan tillhandahålla absolut säkerhet under alla omständigheter. De inbyggda säkerhetsfunktioner som finns tillgängliga på utvalda Intel® Core™ och Intel® Xeon® processorer kan kräva ytterligare programvara, maskinvara, tjänster och/eller internetanslutning. Resultat kan variera beroende på konfiguration. Du kan få mer information om tillgänglighet och funktioner från systemets tillverkare och din leverantör. Intel antar inget ansvar för förlorade eller stulna data och/eller system eller några andra resulterande skador. För mer information, gå till www.intel.com/content/www/us/en/data-security/security-overview-general-technology.html eller www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/vpro/vpro-technology-general.html.

2. Intel® Rapid Start Technology kräver en särskild Intel®-processor, Intel®-programvara och BIOS-uppdatering samt Intel® Solid State Drive (Intel® SSD). Resultatet kan variera beroende på systemkonfiguration. Kontakta din datorleverantör så får du veta mer.

3. Intel® Smart Connect Technology kräver en särskild Intel® processor, Intel® programvara och BIOS-uppdatering, Intel® trådlöst kort och internetanslutning. SSD-disk eller motsvarande drivrutin kan krävas. Resultatet kan variera beroende på systemkonfiguration. Kontakta din datortillverkare för mer information.

4. Inget datorsystem kan tillhandahålla absolut säkerhet. Förutsättningar är aktiverad Intel® processor, aktiverat chipset och inbyggd programvara och programvara som optimerats för att använda teknikerna. Fråga systemets tillverkare och programvaruleverantören om du vill veta mer.

5. Ultrabook™-produkter finns i flera olika modeller. Vissa modeller kanske inte är tillgängliga på din marknad.  Fråga din Ultrabook™-tillverkare. För mer information och detaljer, gå till www.intel.com/content/www/us/en/sponsors-of-tomorrow/ultrabook.html.