Den webbläsarversion som du använder rekommenderas inte för den här webbplatsen.
Du bör uppgradera till den senaste versionen av webbläsaren genom att klicka på någon av följande länkar.

Microsoft har verkligen vänt upp och ner på operativsystemvärlden med Windows* 8. Om du fortfarande funderar på att byta eller är nyfiken på skillnaderna mellan Windows 8 och Windows 7 kan du titta på exemplen här nedan. De kan hjälpa dig att förstå varför Microsoft Windows 8 kallas för den nya standarden när det gäller operativsystem. Men var varnad: Du kommer förmodligen att bli så imponerad att du vill ladda ned Windows 8 med en gång, eller springa ut och köpa en Ultrabook™ med Windows 8. Kom inte och säg att vi inte har varnat dig.

I Windows* 8 får du mer känsla i din datorupplevelse

En av de viktigaste fördelarna med Windows* 8 är att det är ett pekbaserat operativsystem, där de bästa delarna av surfplatteupplevelsen kombineras med den råa prestandan hos en bärbar dator. Istället för att dubbelklicka på ikoner räcker det med ett enkelt tryck1 på skärmen för att starta det program du vill använda. Om du har en konverterbar Ultrabook™ kan du växla mellan pekfunktionerna och att navigera i gränssnittet med tangentbord och mus. Du behöver alltså inte ha en pekskärmsenhet för att kunna använda Windows 8. Du kan uppgradera ditt nuvarande operativsystem till Windows 8 och ändå få mycket nytta av det. Dessutom kan du enkelt växla mellan den särskilda pekskärmsvyn och det traditionella skrivbordet.

Microsoft Windows 8 startar supersnabbt

Ingen gillar att vänta på att operativsystemet ska starta, men det är något vi har fått lära oss att leva med. När du laddar ned Windows 8 eller köper en Ultrabook med Windows 8 behöver du inte förlora mer tid eftersom starten går mycket snabbare2, Windows 7 hamnar långt i backspegeln.

Windows 8 är kompatibelt med alla dina gamla appar och program

En av de bästa nyheterna med Windows 8 är att det förmodligen fungerar med de program du brukar köra i Windows 7. Om du vill uppgradera din dator från Windows 7 kan du alltså antagligen köra dina appar och program utan problem. Även om du aldrig har använt Windows 7 och vill byta upp dig till Windows 8 kan du kontrollera om dina program och appar är kompatibla. Det finns till och med en funktion som hjälper dig att köra äldre program i det nya operativsystemet. Lär mer om att få dina appar att fungera i Windows 8.

Windows 8 levereras med IE10*, den säkraste webbläsaren hittills

Om du surfar på webben utan en säker webbläsare kan du råka ut för identitetsstöld. Windows 8 levereras med Internet Explorer* 10, den senaste versionen av Microsofts klassiska webbläsare. Den har Enhanced Protection Mode, som är ett extra säkerhetslager, och appen SmartScreen Filter* som skyddar mot skadlig programvara och nätfiske.

Windows 8 Media Center* ger bättre underhållning

Om du tycker att det är föråldrat att använda en tv för underhållning kommer du att gilla de nya funktionerna i Windows 8 Media Center*. Du kan ladda ned det om du uppgraderar till Windows 8 (extra avgifter kan tillkomma). Med Windows 8 Media Center kan du ansluta din tv till datorn och titta på eller spela in program från datorn. Du kan dessutom organisera alla dina mediefiler, som filmer, musik och foton, på en och samma plats.

 

 

 

 

Produkt- och prestandainformation

1

Pekfunktion och möjlighet till konvertering finns kanske inte tillgängliga på alla modeller. Fråga Ultrabook™ tillverkaren. För mer information och detaljer, gå till www.intel.com/content/www/us/en/sponsors-of-tomorrow/ultrabook.html.

2

Intel® Rapid Start Technology kräver en särskild Intel®-processor, Intel®-programvara och BIOS-uppdatering samt Intel® Solid State Drive (Intel® SSD). Resultatet kan variera beroende på systemkonfiguration. Kontakta din datorleverantör så får du veta mer.