Den brittiske äventyraren Ben Saunders blev den förste att gå från den antarktiska kusten till Sydpolen, och tillbaks. En sträcka på 2 900 km. Och tack vare den senaste tekniken kan vi följa hans fotsteg precis när det sker, i realtid.
Utforska Bens resa

På gränsen av människans förmåga

Även efter 10 års planering och med all sin erfarenhet kunde inget helt förbereda Ben på Antarktis strapatser. Utforska hans storslagna resa med vår interaktiva dokumentär.

SONY VAIO PRO 11

ANVÄNDS AV BEN

Ben har tidigare sågat av handtagen på sina tandborstar för att bli av med onödig vikt, så han blev överlycklig över att få en Ultrabook™ som klarar extrema temperaturer och ändå inte väger mer än 870 g.

HITTA DEN ULTRABOOK SOM PASSAR DIG BÄST >

BENS POLARTRIUMF: MIN BERÄTTELSE

Bens antarktiska resa pressade honom till sina gränser i den kallaste, mest ogästvänliga platsen på jorden. Missa inte berättelsen om det fantastiska polaräventyret.

next

NEDRÄKNINGEN HAR BÖRJAT FÖR BEN

Nu när Ben Saunders har slutfört sin stora expedition till Sydpolen, är det kanske dags för dig att komma igång med en egen resa?

Sätt bara upp ett mål, några delmål och ett slutdatum – så kommer Ben att heja på dig.

previous

DOKUMENTERAS FÖR DIG

Det är lika viktigt för Ben Saunders att dela med sig av sin sin Antarktis-expedition som det var för kapten Scott på den ursprungliga expeditionen. Men tack vare inspelningsutrustning som är 100 år mer avancerad tar Ben dig ännu närmare händelsernas centrum.

next
previous

BEVARA SIN MÄNSKLIGHET

Hur behåller du förståndet när du i dagar, veckor och månader drar en packad pulka genom det ogästvänliga och öde landskapet i Antarktis? Få reda på hur Ben Saunders håller kontakten med den mänskliga gemenskapen – och sig själv.

next

DET VAR HÄR ALLT BÖRJADE

Kapten Scotts stuga har stått infruset i över hundra år. Det blev en alldeles särskild startpunkt för Bens resa. Och med hjälp av dagens teknik kan du nu kliva på i stugan, var du än befinner dig själv.

previous

KOMMA IGÅNG MED TRÄNINGEN

Inför utmaningen att erövra Antarktis var Ben och Tarka tvungna att träna och pressa sina kroppar till gränsen, långt innan de klev ut på isen.

next

PACKA SLÄDEN

För att klara en expedition till Sydpolen måste du noga tänka igenom vilken utrustning du tar med dig.

previous

PARALLELLER MED SCOTT

Vad gör 100 år för skillnad när det handlar om polarexpeditioner? Ben Saunders besöker Scott-muséet för att lära sig mer om historien bakom den expedition som han ska ge sig ut på och ta reda på vad han och Scott har gemensamt.

next
previous

Gränserna för vad som är möjligt

Ingen har någonsin gått från Antarktis kust till Sydpolen och tillbaka. Och ingen har delat sin upplevelse genom att samtidigt blogga bilder, berättelser och upplevelser. Se hur Ben förbereder allt han behöver för att ta steget ut på den antarktiska isen (och in i historieböckerna).

next
previous

Utforskarens dagbok

Vad krävs för att klara av den längsta ensamexpeditionen någonsin till polartrakter? Följ med när Ben förbereder all utrustning som han behöver för att klara en färd på 290 mil, genom trakter där termometern dyker ner under -50 °C.

 • BRÖDERNA
  BROWNLEE

  OLYMPISKA TRIATLETER

  För att ta reda på vad man kan åstadkomma när man förenar sport och teknik har Intel slutit sig samman med de regerande världsmästarna och olympiska mästarna i triatlon, Alistair och Jonny Brownlee, som dessutom är flitiga spelentusiaster.

  SE DERAS BERÄTTELSE >
 • Imogen
  Heap

  SÅNGERSKA OCH LÅTSKRIVARE

  Imogen Heap, som är en sann musikinnovatör med fyra album och en Grammy under bältet, har inlett ett samarbete med Intel för att utforska hur människor kan interagera med musik och teknik.

  SE HENNES BERÄTTELSE >
 • Christian
  Joy

  MODEDESIGNER

  Christians öppenhet för ny teknik och hennes praktiska gör-det-själv-perspektiv på mode ger upphov till osannolika samtida kreationer. Vad kan hon skapa för underverk med Intels hjälp?

  SE HENNES BERÄTTELSE >